Gündem
26 Şub 2013 11:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:02

DHKP-C'NİN HEDEFİNDE HANGİ GAZETECİLER VAR; İŞTE O LİSTE

DHKP-C ile ilgili haber yapan, yazı yazan gazeteci ve yazarlar örgüte yakınlığıyla bilinen internet sitelerinde hedef haline geldi.

İstanbul ve Ankara’da DHKP/C örgütüne yönelik operasyonları, ardından ABD Büyükelçiliği’ne yapılan bombalı saldırıyı haber yapan, yazı yazan gazeteci ve yazarlar örgüte yakınlığıyla bilinen internet sitelerinde hedef haline geldi.

Radikal'in haberine göre, sitelerde aralarında Radikal yazarı Orhan Kemal Cengiz’in de bulunduğu gazeteci ve yazarlar hakkında tehdide varan ifadelerin kullanıldığı yazılar yer aldı. Durumun ‘ürkütücü’ olduğunu belirten Cengiz, “Yazarların beyan ettileri görüşler nedeniyle ölümle tehdit edilmesi çok ağırdır ve bunların zihniyet dünyasını ortaya koyar” dedi.

Cengiz şöyle devam etti:

“ÇHD’li avukatlara yönelik operasyonun hemen arkasından ABD elçiliğine saldırı düzenlendi. Kamu çalışanlarına operasyonun arkasından da yazarlara yönelik tehditte bulunuldu. Bunların tesadüf olmadığını, bir tür strateji olduğunu, tutuklananları zor durumda bırakmak, ciddi bir gerginlik yaratmak ve onların serbest bırakılmasının önüne geçmek, sempatiyi azaltmak gibi bir strateji yürüttüklerini düşünüyorum. Bir anlamda gerginlik stratejisi yürütüyorlar.

İnsanları düşüncelerinden dolayı tehdit edenler ne taraftarlarına ne de başka insanlara olumlu bir şey sunamaz. Orada bir gazetecinin yaralanması ve bir güvenlikçinin ölmesinin ardından eleştiri almayacaklarını düşünmeleri bende hayret uyandırdı. Bu, dünyadan ve yaşamdan kopuk olduklarını gösteriyor. Kamuoyunun buna tepki göstermesi gerekiyor. Çünkü eleştiriden ne kadar rahatsız olduklarını gösteriyor.”

20’YE YAKIN GAZETECİ

Söz konusu sitelerde Akşam’dan Özlem Çelik Akarsu, Bugün’den Tarık Toros, Adem Yavuz Aslan, Gültekin Avcı, Takvim’den Bülent Erandaç, Veli Sarıboğa, Habertürk’ten Bülent Ceyhan, Nihat Uludağ, Hürriyet’ten Arda Akın, Sabah’tan Ferit Zengin ve Alper Sancar gibi gazetecilere yönelik yazılar yer aldı.