Polemik & Kulis
11 Eyl 2019 21:18 Son Güncelleme: 12 Eyl 2019 09:10

DHA'nın şehit skandalı sosyal medyayı salladı! Özür dilediler!

İhlas Haber Ajansı’nın skandal hataları ile dillere düşen Türk basını, bu kez golü Demirören Haber Ajansı’ndan yedi.

Türkiye bir kaç gündür, sanatçı Rafet El Roman'ın eski karısı manken Ceren Kaplakarslan ile annesi Nuray Deveci Yeşiltepe'nin yaşadığı dayak olayını konuşuyor. Söz konusu habere göre Ceren Kaplakarslan, sevgilisi olan iş insanı Temel Kankıran tarafından feci şekilde dövüldü. Hatta sevgilisinin tekmeleyip tabancanın kabzasıyla yüzüne vurduğu 6 aylık hamile Kaplakarslan ve annesi, hastanede tedaviye alındı. Olayın ardından teslim olan Kankıran, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Okuyanların sinirlerini yerinden oynatmaya yeten bu haber beraberinde ise büyük bir skandalın yaşanmasına neden oldu. 

Güvenirliğinin sorgulanmaması gereken anlı şanlı Demirören Haber Ajansı, abonelerine Ceren Kaplakarslan'ın sevgilisi olan iş insanı Temel Kankıran'ın fotoğrafı diye Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik düzenlenen operasyonda çıkan çatışmada şehit olan Komiser Yardımcısı Şükrü Can Kayadibi'nin fotoğrafını servis etti.

Ajansın güvenirliğini 'doğal olarak' sorgulamayan Show Haber ve bazı haber siteleri şehit komiserin fotoğrafını bir 'cani' olarak yayınladı. Şehidin ailesi başta olmak üzere meslektaşları Show Haber'e yoğun şekilde tepkilerini dile getirdiler. Oysa, bu büyük skandala imza atan Demirören Haber Ajansı'ydı.

Ajans yönetimi yaptıkları bu hatayı telafi etmek adına akşam saatlerinde abonelerine bir 'afedersiniz' açıklaması yolladı!  

'CEREN KAPLAKARSLAN VE ANNESINE DEHŞET' YAŞATAN SEVGİLİ TUTUKLANDI' BAŞLIKLI HABERIMİZLE BİRLİKTE GEÇTİĞİMİZ FOTOĞRAFLARDAN, TUTUKLANAN TEMEL KANKIRAN'A AİT OLDUĞU BELİRTİLEN FOTOĞRAF, HATALI EKLENMİŞTİR. HABERİMİZDE KANKIRAN'A AİT FOTOĞRAF BULUNMAMAKTADIR. SEHVEN GEÇİLEN BU FOTOGRAFIN KULLANILMAMASINI RİCA EDİYORUZ. YAPILAN BU YANLIŞLIKTAN DOLAYI ÇOK ÜZGÜN OLDUĞUMUZU TEKRAR BELİRTMEK İSTERİZ. DHA

Evet, geçilen 'çok üzgünüz' metni bu!

Gerçi Show Haber'de yaptığı hatadan sonra 'özür' diledi, dilemesine ama şehit yakınlarının katlanarak öfkeye dönen 'acısı' dinecek gibi durmuyor.

Peki, şehidimiz Şükrü Can Kayadibi'nin resmi hangi maksatla servis edilmişti? Yoksa 2 gün önce yazdığımız gibi 'sonun başlangıcının' bir tezahürü müydü bu skandal? Yoksa, 'eskiler ile yenilerin' savaşına mı kurban edilmişti şehidimiz?

Günün sonunda yanlış haber için özür dilemek ve sosyal medyada aynı hızla doğru haberi yaymak elbette mümkün ama düzeltme yapmak, yapılan hatayı affettirmiyor.

Evrensel ölçülerde böylesi bir 'Skandal' yenilir yutulur değildir, bedeli de herkes için ağır olur.
Habercilikte tecrübe ve güven son derece önemli! Yeni mezun çocuklarla hele hele ajans haberciliği olmaz, olamaz!