Polemik & Kulis
08 Ağu 2019 15:28 Son Güncelleme: 08 Ağu 2019 17:06

DHA'da yeni yönetim hızlı başladı! Kadroya çifte transfer!

Demirören Medya Grubu'nda hareketlilik tam gaz sürüyor! CNN TÜRK'ten sonra DHA yönetimi de transferlere hızlı başladı.

DHA Genel Müdürü Salih Zeki Sarıdanışmet'in yerine A Haber İstihbarat Şefi olarak çalışırken CNN Türk Haber Koordinatörlüğü görevine getirilen Kubilay Gülbek atanmıştı.

Gülbek terfisinin hemen ardından Demirören Haber Ajansı'nda yeniden yapılanma sürecine hızlı başladı ve iki transfere birden imza attı.

Belediye muhabirliğinin duayen ismi Mehmet Demirkaya ve özel haber muhabiri Hilal Öztürk, Gülbek ile anlaşarak DHA kadrosuna katıldı.

Hilal Öztürk, uzun yıllar kapatılan Vatan Gazetesinde görev yaptı. Ardından Habertürk'e transfer olan Öztürk, son olarak ise Binali Yıldırım'ın seçim kampanyasını yürüten ekipte yer aldı. Öztürk, Habertürk Gazetesi'nde görev yaptığı sırada MİT Müsteşarı Hakan Fidan'la ilk kez bir röportaj gerçekleştirerek başarıya imza atmıştı.

MEHMET DEMİRKAYA KİMDİR?

Mesleğe 1984’te Cumhuriyet Gazetesi'nde başlayan ve burada 15 yıl çalışan Demirkaya, daha sonra Milliyet Gazetesi'ne geçmişti. 2008 sonunda Milliyet’ten ayrılan ve çok kısa bir dönem Haber Türk Gazetesi'nde çalışan Demirkaya, ardından Doğan Akın’ın sahibi olduğu “T24” internet haber sitesinde özel haberlere imza attı. 2011 yılında Sözcü Gazetesi'ne transfer olan Demirkaya, Yurt Gazetesi'nde de çalıştı.
1962 Samsun doğumlu olan Demirkaya, Vefa Akşam Lisesi ve Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu.