Gündem
23 Kas 2011 16:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:04

DHA MUHABİRLERİNİ UNUTMADI!

Basın şehitleri Sebahattin ve Cem'in adı hatıra ormanında yaşayacak.

VAn'daki ikinci depremde hayatını kaybeden Doğan Haber Ajansı (DHA) muhabirleri Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir için, Sultangazi Belediyesi Kent Ormanı'nda, adlarını taşıyan hatıra ormanı kuruldu. İlk fidanlar Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ile DHA Genel Müdür Yardımcısı Kemal Gülmüş tarafından dikildi. Belediye Başkanı Cahit Altunay, "Fidanlar filizlendikçe, hatıraları yaşayacak" dedi.

Kent Ormanı'ndaki saat 13.30'da yapılan törende konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Sebahattin Yılmaz ile Cem Emir'in, mesleğe bağlılıklarını övdü. Altunay, "Sebahattin 52 yaşında. Evinin sağlam olmadığını biliyor. Eşi ve çocuklarını Erzurum'a gönderiyor ama kendisi görevi için Van'da kalıyor. Cem Emir de 26 yaşındaydı. Onları uçak kazaları başta olmak üzere hep büyük olayları yansıttıkları haberleriyle hatırlıyoruz. Doğan Haber Ajansı'nın bu 2 değerli elemanı artık aramızda değil. Onlar adına diktiğimiz bu fidanlar filizlendikçe, hatıraları yaşayacak. Gelecek nesillere örnek olacak" dedi.

Başkan Altunay'ın basın şehitleri Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir için gösterdiği bu duyarlığa teşekkür eden DHA İstihbarat Şefi Hasan Erşan da "Van'daki depremde çok değerli iki arkadaşımızı kaybettik. Birçok olayı bize haber ve fotoğraflarıyla yansıttılar. Bu ağaçlar büyüdüğünde altında oynayacak çocuklar, onları hayırla yadedecektir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Altunay ile DHA Genel Müdür Yardımcısı Kemal Gülmüş ilk fidanı dikerek, suladılar. Gazi Cemevi Vakfı Başkanı Veli Gülsoy, mahalle muhtarları ile çevre okullardan öğrencilerin de katıldığı törende, 100 dolayında meşe fidanı dikildi. Fidanların dikiminin ardından öğrenciler ve diğer katılımcılar Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir'in adlarının yazılı olduğu hatıra ormanı tabelası ile afişler önünde fotoğraf çektirdiler.