Gündem
12 Tem 2014 14:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:26

DHA muhabirinin darp edilmesine TGC'den kınama!

TGC Yönetim Kurulu meslektaşlarının darp edilmesine tepki gösterdi.

DHA (Doğan Haber Ajansı) muhabiri Zeki Günal eylem yapan bir grubu çekerken polis tarafından darp edilmişti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu bir açıklama yaparak, Zeki Günal'ın  darp edilmesini kınadı.

Polisin gazetecilere yönelik sistematik şiddetinin kolluk güçleri tarafından görmezden gelindiğine dikkat çeken TGC Yönetim Kurulu, Zeki Günal'ı darp eden polisler hakkında işlem yapılmasını istedi.

TGC Yönetim Kurulu'nun yaptığı açıklamada şu görüşler yer aldı:

Taksim Meydan'da gözaltına alınan eylemcileri çeken Doğan Haber Ajansı (DHA) Muhabir Zeki Günal polisler tarafından yere yatırılarak darp edilmiştir. Meslektaşımız kimliğini göstermesine rağmen polisler tarafından dövülmüştür. Kafasından, kolundan ve boynundan yaralanan Zeki Günal hastaneden darp raporu almıştır. Bu olayı kınıyor, İstanbul Valisi'nden ve İstanbul Emniyet Müdürü"nden meslektaşımıza saldıran polisler hakkından işlem yapılmasını istiyoruz. Meslektaşımıza geçmiş olsun diyoruz.

Toplumsal olayları izleyen gazetecilere yönelik polis şiddeti sistematik hale gelmiştir. Meslektaşlarımız kimlik kartlarını, basın kartlarını göstermelerine rağmen çalışmaları engellenmekte ve polisler tarafından darp edilmektedir.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından gazetecilere yönelik polis şiddetinin önlenmesine yönelik İstanbul Valiliği'ne yapılan başvurularda ise hiçbir işlem yapılmadığı görülmektedir. Mülki amirler tarafından polislerin cezasız kalması olağanlaştırılmaktadır. Gazetecilerin halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı için görev yaptığını, polislerin de gazetecilerin güvenli koşullarda çalışmalarını sağlamakla yükümlü olduğunu, demokratik bir ülkede bu saldırıların cezasız kalmaması gerektiğini bir kez daha kamuoyunun dikkatine sunuyoruz.