Gündem
25 Tem 2011 20:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:36

DEVLETİN HABER AJANSI OGÜN SAMAST'I NASIL MASUMLAŞTIRDI? İŞTE SKANDAL HABER!

Anadolu Ajansı, Hrant Dink'in katil zanlısı Ogün Samast'ın aldığı cezayı haberleştirirken kullandığı ifade ile şaşırttı.

Hrant Dink'in katledilmesinden 4 yıl sonra mahkeme kararını açıkladı.

Mahkeme, katil zanlısı Ogün Samast’ı, "tasarlayarak adam öldürmek" suçundan 21 yıl 6 ay, "Ruhsatsız silah taşımak" suçundan ise 1 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı.

Cinayeti planlayan ve başından beri bazı devlet yetkililerince kollanan Ogün Samanst önce çocuk statüsüne sokularak, az ceza alması sağlanırken cinayetin arkasındaki güç ise hep karanlıkta kaldı.

Bugün, Samast’ın devlet katında kollanmasına bir yenisi daha eklendi. Devletin haber ajansı Ogün Samast’ın aldığı cezayı haberleştirirken kullandığı ’suça itilimiş çocuk’tanımlamasıyla katili adeta masumlaştırdı. Anadolu Ajansı bununla da yetinmeyip suçu mahkemece sabit olan Samast için "tasarlayarak adam öldürmek" ve "ruhsatsız silah bulundurmak" kelimelerini tırnak içine alarak suçu şüpheli algısı yaratmaya çalıştı.

İşte AA’nın katili masumlaştırdığı o haberi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni iken öldürülen Hrant Dink’le ilgili yargılanan suça sürüklenen çocuk Ogün Samast’ı önce "Dink’i tasarlayarak öldürmek" suçundan "ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası"na çarptıran mahkeme heyeti, bu cezayı Samast’ın olay tarihinde 18 yaşından küçük
olmasını dikkate alınarak 21.5 yıl hapis cezasına çevirdi.

’SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK’

Verilen aranın ardından oy birliğiyle aldığı kararını açıklayan İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, "Hrant Dink’i tasarlayarak" öldürmek suçundan TCK’nın 82. maddesinin 1. fıkrasının "a" ve son bentleri uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Suça sürüklenen çocuğun olay tarihinde 16 yaşını bitirmiş, 17 yaşını tamamlamamış olduğunu belirten mahkeme heyeti, Samast’ın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını, TCK’nın 31. maddesinin 3. fıkrası uyarınca üçte bir oranında indirim yaparak 21 yıl 6 ay hapis cezasına indirdi.

Samast’ı "ruhsatsız silah taşımak" suçundan 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu’nun 13. maddesinin 1. fıkrası uyarınca 2 yıl hapis ve 900 TL adli para cezasına mahkum eden mahkeme heyeti, suça sürüklenen çocuğun olay tarihindeki yaşını göz önüne alarak bu cezayı da, 1 yıl 4 ay hapis ve 600 TL adli para cezasına indirdi.