Gündem
22 Tem 2013 16:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:18

DEVLET BAHÇELİ'NİN SÖZLERİ SANSÜRLENDİ Mİ?

Suriye'deki gelişmeler için basın toplantısı düzenleyen Bahçeli'nin konuşmasının sansürlendiği iddia edildi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Devlet Bahçeli'nin Türkiye gündemini değerlendirmek üzere dün yaptığı basın toplantısının, bir ikisi müstesna dışında çoğu televizyon kanalı tarafından sansürlendiğini öne sürdü.

Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın katıldığı iftar programları sırasında yaptığı konuşmalar kesintiye uğramadan canlı yayınlanırken, Bahçeli'ye birkaç dakikanın bile çok görüldüğü iddiasında bulundu. Yalçın, "Gerçek şudur. MHP'ye karartma uygulayanlar ve uygulatanlar, hakikatte kendi kara yüzlerini gizlemeye çalışmaktadır" görüşünü savundu.

Semih Yalçın, "Dün MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin Türkiye gündemini değerlendirmek üzere düzenlediği basın toplantısı, bir ikisi müstesna, çoğu televizyon kanalı tarafından sansürlenmiştir. Partimizin genel merkezindeki basın toplantısına çok sayıda televizyon kuruluşunun temsilcisi katılmasına rağmen, sadece bir iki haber kanalı tarafından canlı olarak verilmiştir" ifadesini kullandı.

Başbakan Erdoğan'ın; birlik ve bütünlüğü, kardeşliği, milletçe dayanışmayı tavsiye etmek dururken komşuluk hukukunu zedeleyen ve farklı düşüncelerdeki insanları birbirine düşürebilecek son derece tehlikeli konuşmalarının son cümlesine kadar canlı aktarıldığını bildiren Yalçın, "Her şey halkın gözleri önünde cereyan etmekte, ancak bunları ekrana taşıyan bazı televizyon ve haber kanalları hiçbir tarafsızlık ve hakkaniyet kaygısı taşımaksızın yaptıkları yayınlarla iktidarı allayıp pullamaktadır. Sadece haber kanallarının yayın politikalarıyla açıklanması mümkün olmayan bu tutum, AKP iktidarının 10 yılı aşkın sürede medyayı düşürdüğü vaziyetin sonucudur" değerlendirmesinde bulundu.

MHP'nin iktidar baskısı altında sinenleri, haksızlık karşısında susarak dilsiz şeytanların ortağı olanları kınadığını belirten Yalçın, şunları kaydetti:

"Bilinmelidir ki bu devran böyle gitmeyecektir. Demokratikleşme adı altında ötekileştirme siyaseti yapanlar, gün gelip hesabın döndüğünü, bugün partimize kalkan baltaların ileride onu tutan kollara yöneldiğini idrak edeceklerdir. MHP, milyonlarca vatandaşımızın oylarıyla parlamentoya taşıdığı köklü bir siyasi partidir. Medyanın büyük kısmının iktidar partisi tarafından baskı altına alınması; MHP'nin milletle buluşmasına, hakikatleri paylaşmasına engel olamayacaktır. Türk milleti, kendi değerlerini yok sayan, demokrasinin nimetlerini paylaşmak yerine herkesi, her kesimi kendine bende yapmaya çalışan iktidarın gerçek yüzünü MHP'den öğrenmeye devam edecektir."