Gündem
08 Tem 2015 13:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:43

Devlet Bahçeli'nin 'Çekik göz' yorumu sosyal medyayı salladı!

Bahçeli'nin, ülkücü gençlerin Sultahamet Meydanı'nda Güney Koreli vatandaşları dövmesine ilişkin, "İkisi de çekik göz; Çinli ile Koreliyi nasıl ayırt edeceksin" şeklindeki yorumu twitter'da gündem oldu.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Sultanahmet'te yapılan, Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanlığı tarafından Doğu Türkistan'daki Müslümanlara destek yürüyüşten sonra Çinli sanıp Güney Korelilere yönelik yapılan saldırıya ilişkin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den, sosyal medyada 'Zaytung haberi'ne benzetilen bir yorum geldi.

"ÇEKİK GÖZ..."

Hürriyet'ten Ahmet Hakan'a konuşan Bahçeli, son günlerde 'Çin'e tepkinin artmasından dolayı' Koreli ve Japonlara yönelik saldırılar hakkında konuştu. Devlet Bahçeli, Çin’in Uygur Türklerine yönelik baskısının ülkücüler tarafından protesto edilmesini faydalı eylemler olarak niteledi.

"BOZKURT İŞARETİYLE HEAVY METAL İŞARETİ BİRBİRİNE BENZİYOR"

Çin lokantalarına saldırıların eleştirildiğinin hatırlatılması üzerine Bahçeli, “Bu tür eylemleri başka amaçlara taşıyan provokasyon olayları çok yaygındır. Televizyonlarda anlattım: Bozkurt işareti ile Heavy Metal işareti birbirine çok benziyor. Küçük bir farklılık var arada. Lokantadaki bir kişiyle bizim ne alakamız var? Ama iki-üç insanı yönlendirip provokasyon yapmak kolay” dedi.

"FARK EDER Mİ EFENDİM?"

Sultanahmet'te Çinli diye Koreli turistlerin kovalanmasını da değerlendiren Bahçeli, “Bunlar genç çocuklar. Birisi sürükler, bunlar da arkasından gidebilir. Hem Koreli ile Çinliyi ayırt edecek özellik nedir? Çekik göz... Baktı ki ikisi de çekik göz... Fark eder mi efendim?” diye konuştu.

SOSYAL MEDYA NE DİYOR?

Sosyal medyada Bahçeli'nin bu sözleri, hem tepkiyle hem de esprilerle karşılandı. Özellikle Twitter'da, Bahçeli'nin bu tutumunun 'Çinli ya da Koreli dövmenin arasıdna fark olmadığını vurgulamak' anlamına geldiği yorumları yer aldı.

İşte Bahçeli'yi ti'ye alan ve eleştiren o tweetlerden bazıları: