Gündem
17 Nis 2018 16:11 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:09

Devlet Bahçeli'den sürpriz karar! Gazetecilerden böyle gizledi!

Her grup konuşması öncesinde konuşma metnini gazetecilere dağıttıran Bahçeli, bu konuşmasındaki erken seçim çağrısını gazetecilerden nasıl gizledi?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugün partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli, "Cumhurbaşkanlığı hükümeti sistemi resmen hayata geçmeden malum odaklar tarafından devamlı yaralanmaktadır. Bu şartlarda Türkiye'nin 3 Kasım 2019'u beklemesi mümkün değildir. Teklifimiz şudur; 26 Ağustos 2018 Pazar günü Türk milletinin sandığa gidip Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçiminde düşmanlara gereken dersi vermesi en makul en mantıklı yoldur" dedi.

BU KEZ KONUŞMA METNİNİ DAĞITTIRMADI

Erken seçim önerisi getirerek dikkatleri üzerine çeken Bahçeli, bu grup toplantısında sürpriz bir strateji uyguladı. Bahçeli, salı günleri düzenlediği her grup toplantısı öncesinde konuşma metnini basın mensuplarına dağıttırıyordu. Bahçeli’nin konuşmasını metinden de takip eden basın mensuplarına ilk defa bugün metin verilmedi.

Gruptan yapılan açıklamada, fotokopi metinlerin teknik bir arıza nedeniyle dağıtılamadığı aktarıldı. Ancak Hürriyet'in haberine göre, Bahçeli’nin erken seçim çıkışı ile metnin dağıtılmama sebebi ortaya çıktı. Bahçeli, basın mensuplarınca önceden erken seçimin duyurulmasına önlem olarak metnin dağıtılmaması önlemini aldığı ortaya çıktı.