Politika
22 Mar 2022 12:58 Son Güncelleme: 22 Mar 2022 13:10

Devlet Bahçeli'den Furkan Vakfı çıkışı: Polislerimizin alınlarından öpüyorum

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu. Furkan Vakfı üyelerinin Adana'da gerçekleştirmek istediği protestoya değinen Bahçeli, müdahalede bulunan polis memurlarına destek verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM’deki grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Nevruz bayramını kutlayan Bahçeli, HDP’nin terör örgütü sloganları atılan ve örgüt flamaları açılan Nevruz kutlamalarına tepki gösterdi. Nevruz için “Türk’ün ezeli bayramıdır. Türk milletinin ebedi bayram günüdür” diyen Bahçeli, “Nevruz’u şiddet dolu amaçlarına malzeme yapmaya teşebbüs edenler zulme sözcülük, zillete gözcülük yapan odaklardır. PKK’nın ikmal deposunun ileri kulesi olan HDP’nin hafta sonu düzenlediği sözde Nevruz kutlamaları bu yıl da ağır tahriklere sahne olmuştur.” ifadelerini kullandı.

FURKAN VAKFI ÇIKIŞI
Adana'daki olaylara ilişkin konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, "Türk polisi zamanında müdahale etmiştir, alınlarından öpüyorum" diye konuştu. Bahçeli ayrıca İçişleri Bakanı Süleyman Soylu için de "Soyadı gibi soylu biri" dedi.

Adana'daki olaylardan sonra çok sayıda kurgunun dolaşıma sokulduğunu belirten Bahçeli, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Bizim anlayışımıza göre devlet demek, hukuk demektir. Türkiye muz, cumhuriyeti, çadır devleti değildir. Bir devletin 3 temel unsurundan olan egemenliği sulandıracak hiçbir örgüte, yapıya derneğe musammamız olmayacaktır. Geçtiğimiz hafta sonu Adana'da yaşanan, öncesi sonrası kurgulanmış olayları hepimiz gördük. Türkiye husumeti aleni olan, ve kapatılan Furkan Vakfı örgütünün provokasyonları sonrası istenmeyen görüntüler yaşanmıştır.

"DARBE GİRİŞİMİNE HAYIRLI OLSUN DEDİLER"
Darbe girişimlerine hayırlı olsun diyen vakfın yaptıkları bardağı taşırmıştır. Bunlarda doğru ile yanlış birbirine girmiştir. Bu din tacirlerine Türk polisi zamanında müdahale etmiştir. Sözde vakfın meczup başkanının İçişleri bakanımıza söyledikleri bizim için yok hükmündedir. Sayın Süleyman Soylu, soyismi gibi Soylu'dur. Bütün emniyet teşkilatımızı kutluyor, özellikle Adana'da görev yapan tüm polislerimizin alnından öpüyorum.

"HESABI SORULMALIDIR"
İslam dini barış ve kardeşlik dinidir. İstismarcıların, fesat yuvalarının fırsatçıların hesabı sorulmalıdır. Bunlar vatana ihanettir. Bedeli muhataplarına çok ağır ödetilmelidir. Devleti muhafaza edeceğiz. Teslim olmayacağız.