Politika
31 Eki 2023 12:18 Son Güncelleme: 31 Eki 2023 12:36

Devlet Bahçeli’den 'Celal Adan' açıklaması: Sözü, bizim sözümüzdür

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Lideri Devlet Bahçeli'den Celal Adan'a destek geldi. "Celal Adan’ın isabetli sözleri aynısıyla bizim sözümüzdür.” diyen Bahçeli, “MHP’nin her mensubu, doğruya doğru, yanlışa yanlış diyecek cesarettedir" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Konuşmasının başında Cumhuriyet'in 100. yılını kutlayan Bahçeli, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Bahçeli'nin gündeminde, geçtiğimiz günlerde Meclis'te yaşanan küfür gerilimi de vardı.

HEDEP'li Sakık'a küfür etmişti

Meclis Başkanvekili Celal Adan, geçtiğimiz günlerde Meclis'te, HEDEP Milletvekili Sırrı Sakık'ın konuşmasının ardından mikrofonunun açık olduğunu unutarak küfretmişti.

Adan'ın "P.venkler" dediği duyulmuştu.

Bahçeli'den destek

Bahçeli, konuşmasında Celal Adan'ı savundu ve destek verdi.

"Celal Adan'ın isabetli sözleri bizim sözümüzdür"

Bahçeli, "Geçtiğimiz hafta TBMM'de haince konuşma yapan tescilli bir bölücüye hakettiği cevabı yüreklice veren Meclis Başkanvekilimiz ve İstanbul Milletvekilimiz sayın Celal Adan'ın isabetli sözleri bizim sözümüzdür." diye konuştu.

"İstifa çağrıları ayaklarımızın altındadır ve hükümsüzdür"

Devlet Bahçeli, küfür gerilimi ile ilgili şunları kaydetti:

Geçtiğimiz hafta TBMM’de haince konuşma yapan tescilli bir bölücüye hak ettiği cevabı yüreklice veren Meclis Başkanvekilimiz ve İstanbul Milletvekilimiz Celal Adan’ın isabetli sözleri aynısıyla bizim sözümüzdür. Sayın Adan, sahipsiz değildir. Yalnız değildir. Saldırılar, istifa çağrıları ve hakaretler ayaklarımızın altındadır ve hükümsüzdür.

"Aklını başına alsın, akıllarını alırım onların"

Meclis kürsüsüne gelip, arkasına aldığı bir takım zırvalarla bize cesaret temsili olanlar, aklını başına alsın, akıllarını alırım onların.

MHP’nin her mensubu, doğruya doğru, yanlışa yanlış diyecek cesarettedir. Türkiye husumetini, siyaset malzemesi yapan azgın güruh, bize üslup dersi veremez.