Gündem
20 Oca 2017 00:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:24

Devlet Bahçeli'den Aydınlık yazarına 'kelime kelime' dava

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Aydınlık yazarı Sebahattin Önkibar'a tazminat davası açtı.

Ülkücü kökenli yazar Sabahattin Önkibar, Kırmızı Kedi Yayınevi tarafından basılan "Devlet Bahçeli ve Ülkücüler Hakkında Her Şey" isimli yeni kitabında, Devlet Bahçeli'nin ülkücülerden nasıl "dayak yediğini" anlattı.

1980 darbesi sonrası süreçte yaşanan "yeniden partileşme" tartışmalarına değinen Önkibar, Alparslan Türkeş'in Bahçeli için “MİT elemanıdır" dediğini iddia etti.

Bu sözler üzerine Bahçeli'nin de aralarında bulunduğu bazı isimlerin “Hâlâ o moruğun peşinden mi gideceğiz!” şeklinde çıkış yaptığını söyleyen Önkibar, bu sözlerden sonra ülkücü grupların Türkeş’e “moruk” diyenlerin evlerini tek tek basıp dayak atmaya başladığını yazdı.

Önkibar, Tandoğan’daki evi basılan Devlet Bahçeli'nin de dayak yiyenler arasında olduğunu belirterek, olayı dönemin şahitlerinden bizzat dinlediğini söyledi.

Önkibar'ın kitabından ilgili bölüm şöyle:

"1980 darbesi sonrası süreçte Muharrem Şemsek yeniden partileşme fikri ortaya attı.

Şemsek ülkücü camiada itibarlı bir isimdi.

Silahlı saldırı sonucu felç olmuştu, tekerli sandalyeye mahkûmdu.

Partileşme fikrini ortaya atınca bazı ülkücüler erken bularak karşı çıktı.

Devlet Bahçeli, Muharrem Şemsek’e “Yeni partinin genel başkanı kim olacak?” diye sordu.

Şemsek, ”Başbuğ karar verecek,” dedi. Cezaevinde olan Alparslan Türkeş’le irtibata geçti ve fikrini aldı.

Dahası, geçici genel başkan adaylarını isim isim Türkeş’in onayına sundu.

Türkeş, Milliyetçi Çalışma Partisi adını alacak olan yeni partiye olur verdi.

Genel başkanlık için teklif edilen isimlerden biri olan Devlet Bahçeli’nin üstünü ise “MİT elemanıdır, aman dikkat,” diyerek” çizdi.

“SENİN ÜSTÜN ÇİZİLDİ!”

Muharrem Şemsek, Türkeş’ten gelen emir sonrasında partileşmeye karşı çıkanları toplayarak “Başbuğ’un emri bu,” dedi ve genel başkan olmak isteyen Bahçeli’ye de “Senin üstün çizildi,” tebligatını yaptı.

Bu sözler üzerine toplantıda, “Hâlâ o moruğun peşinden mi gideceğiz!” şeklinde kimi başkaldırılar yaşandı, ayrılık uç verdi ve kavga başladı.

Toplantının hemen ertesinde Muharrem Şemsek’e bağlı olduğu iddia edilen ülkücü gruplar Türkeş’e “moruk” diyenlerin evlerini tek tek basıp dayak atmaya başladı.

Dövülenlerden birinin Tandoğan’daki evi basılan Devlet Bahçeli olduğunu hem saldırganlar cephesinden Ramazan Potuk, hem de saldırılanlardan Bahattin Ergezer açıkça ifade etti.

Aynı hikâyeyi MHP’den iki dönem Yozgat belediye başkanlığı yapan Mehmet Erdemir’den dinledim.

İlginçtir, Devlet Bahçeli bu dayak olayına rağmen küsüp çekilmedi ve ülkücü camiada kalmaya devam etti.

Alparslan Türkeş’in hapisten çıkışı ve yasağın kalkmasıyla MÇP tekrar MHP’nin adını alarak 1991 seçimlerinde Refah Partisi’yle ittifak yaparak TBMM’ye girdi.

O süreçte Devlet Bahçeli yoktur...

Merhum Türkeş onu seçilecek yerden aday göstermeyerek milletvekili olmasını engelledi, ki bu bile Türkeş’in Bahçeli’ye nasıl baktığının göstergesiydi."

KİTABA DAVA AÇILDI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, söz konusu kitapla ilgili Sabahattin Önkibar'a tazminat davası açtı.

Kitaptan bazı kısımları Ayddınlık'taki köşesinde yayımlayan Önkibar'a ve Aydınlık gazetesine ayrı ayrı tazminat davaları açıldığı belirtilirken, MHP'li kaynakların, "Yazıyla ilgili neredeyse kelime kelime dava açtık" dediği öğrenildi.