Polemik & Kulis
05 Mayıs 2021 19:45 Son Güncelleme: 05 Mayıs 2021 22:10

Devlet Bahçeli tweet attı, Habertürk karıştı! Hangi üst düzey ismin istifası istendi?

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin, ‘HabertürkTVizlemiyorum’ kampanyasınının ardından Habertürk TV karıştı. Üst düzey ismin istifası istendi…

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin anayasa açıklamasının ardından yaptığı yorum tepki çeken Ebru Baki, MHP Genel Başkan Yardımcılarının hedefi hâline geldi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, Devlet Bahçeli'nin Anayasa açıklamasını karalamaya çalıştığını ileri sürerek, Habertürk TV sunucusu Ebru Baki ile Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir’i ağır ifadelerle hedef aldı.

"Habertürk’te art niyetli Ebru Baki’ye konuk olan Kemal Öztürk, Pınar Kandemir Hacıbektaşoğlu ile Gülfem Saydam Sanver’in Genel Başkanımızın 100 maddelik anayasa önerisini karalama çabaları edepsizlik ve terbiyesizliktir. Ne o, kaldıramadınız mı? Kudurdunuz değil mi?" diyen Yönter'e bu sabah gerçekleşen canlı yayında Habertürk TV Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir'den cevap geldi.

Para Gündem programına konuk olan Aydemir bugün canlı yayında yapılan bu açıklamaya tepki göstererek, ‘’İzzet Ulvi Yönter ve Devlet Bahçeli özür dilemeli'' ifadesini kullandı.

Bülent Aydemir'in bu çıkışı MHP'den çok sert bir karşılık buldu.

MHP Medya, Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir de Ebru Baki’nin sunduğu programda, MHP’ye karşı karalama kampanyası düzenlendiğini savunarak, ‘’HaberTürk grubundan yanıt bekliyoruz! MHP’ye karşı böylesine seviyesiz ve hadsiz tutum takınan, hanımefendiliğin saygınlığı arkasına gizlenerek çirkin üslubu alışkanlık edinen, gazetecilikten çok külhanbeyi edasıyla konuşmaya yeltenen bu isimlerin arkasında mısınız?’’ açıklamasında bulundu.

Özdemir, "Siz kimsiniz, hangi ölçü ve yüzle MHP ve Sayın Genel Başkanımızı özür dilemeye davet ediyorsunuz? Size bu gücü kim veriyor? Televizyon ekranlarından aklınızca siyasete ayar vermeye cüretini nerden buluyorsunuz?" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de, Habertürk TV'ye ilişkin olarak "#HabertürkTvİzlemiyorum" paylaşımı yaptı.

BÜLENT AYDEMİR’İN İSTİFASI MI İSTENDİ?

Bahçeli’nin paylaşımından sonra Habertürk TV yöneticisi Kenan Tekdağ, Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir'in istifasını istedi.