Gündem
24 Haz 2014 11:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:20

Devlet Bahçeli konuştu, Engin Alan ağladı!

Tahliyesinin ardından bugün ilk kez TBMM'de partisinin grup toplantısına katılan ve alkışlarla karşılanan MHP Milletvekili Engin Alan, Bahçeli'nin kendisi hakkındaki açıklamaları sırasında gözyaşlarını tutamadı.

İşte konuşmasından satır başları:

Algısı kapanan Kenan Evren’in hapse kapatılarak 12 Eylül hesabı sorulduğu düşünülmesi çok ucuzdur. 12 Eylül darbesini sorgulayacaksak sadece iki yaşlı darbeciyle güç gösteri yapılmaması gerekmektedir. 12 Eylül düzenini, hak kayıplarını nasıl yorumlayacağız? Evren ve Şahinkaya’yı cezalandırınca çekilen çileler sıfırlanacak mı?

MHP 12 Eylül’ün en ağır sonuçlarına maruz kalmıştır, ölümle sınanmıştır. Şimdi herkes Evren ve Şahinkaya’ya odaklanmıştır. MHP’ye kin kusan 12 Eylül cellatlarını kimse konuşmamaktadır.Biz vatan sevdalı, milliyetçi ülkücüleriz. 12 Eylül konusunda Başbakan'dan öğrenecek hiçbir şeyimiz yok. 34 yıldır zehir içtik, kızılcık şerbeti dedik.

BU BİZİM İÇİN NAMUS MESELESİDİR

Başbakan Erdoğan Pınarhisar'daki 3-5 ayını bile mumla arayacaktır. Bu bizim için namus meselesidir. Rüşvet ve yolsuzluğun kökünü kazımak inşallah bize nasip olacaktır. AK Parti hükümeti vesayeti sonlandırıyorum diyerek TSK'yı hedef almıştır.

Sözde darbe davalarıyla suçlu suçsuz ayrımına gitmeden Türk askerini darbeci göstermiştir. Türkiye'nin yakın tarihi hukuk cinayetleri ile doludur. Siyasallaşmış bağımsızlığını yitirmiş yargı operasyonlarından geçilmemektedir.

Haksızlık adaletsizlik ve usulsüzlük AK Parti ile derinleşmiştir. Darbe niyeti taşıyan ve darbe fırsatı gözleyen, asıl failler ayıklanmadan Türk ordusu suçlanmış mensupları itham edilmiştir.

Balyoz Davası AK Parti'nin başında patlamıştır. Başbakan Erdoğan halen Balyoz tahliyelerini hazmedememiştir.

AYM'nin verdiği kararla tahliye olan herkesin mutluluğunu paylaşıyoruz. Biz AK Parti ve Başbakan'a rağmen masumiyetin kazanacağını biliyorduk. Biz bedel ödeme konusunda sırayı savdık.

Seçimlerden sonra hep bir eksik hep bir boşluk vardı. Aklımızın bir köşesinde o tarihlerde aramızda olmayan bir arkadaşımız bulunuyordu. Hep birlikte sabrettik. Şerefli hukuk insanların bulunduğuna inandık. Biz AKP’ye, Başbakan’a rağmen doğrunun kazanacağına hep güvendik. Arkadaşımızın suçsuzluğuna yürekten itimat ettik. Başbakan ‘Ayağa kalkmadığı için bedelini ödeyecek’ demişti. Sayın Başbakan bizler bedel ödemek konusunda sırayı savdık. Adaletin karşısında ayakta uzun uzun dikileceği günler bilesin ki çok yakındır. Tam üç yıldır Meclis grup toplantımız hep bir eksik olmuş, eksiğimiz tamamlanmış grubumuz değerli üyesine kavuşmuştur. Sayın Engin Alan’a geçmiş olsun dileklerimizle aramıza hoş geldiniz diyorum.

"EKMEL BEY’İN ADAYLIĞINDAN KORKTULAR"

Ne mutlu bizlere ki Türk siyasetinin güzide partileri Ekmeleddin İhsanoğlu etrafında toplanmaya başlamıştır. Ekmel Bey’in adaylığı takdir ve ilgi görmüştür. Uzlaşmanın önemi, kucaklaşmanın güzelliği semeresini vermeye başlamıştır. Ekmel Bey’in adaylığından korkanların varlığı kendini göstermiştir. Bunlar korku taciri, kavga meraklısıdır. Bunların ardında azımsanmayacak kadar gizli Erdoğan destekçisi vardır. Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu yalnızca büyük Türk milletinin adayıdır.

"ÇATIMIZIN TEMELİ DE VAR, BİNASI DA VAR"

Sayın Başbakan’ın havası inmiştir. Cumhurbaşkanı olamayacağını anlamıştır. Çatı aday fikrini dinamitlemeye çalışmıştır. Çok nadir olsa da doğru sözlerine bir yenisini eklemiştir. Temeli de vardır, binası da vardır, çatısı da vardır. Anlayamadığımız Başbakan’ın temelinde ne olduğudur. Bizim temelimizde haram yoktur, ayakkabı kutuları yoktur. Papaz cübbesi giyip sırıtma, bölücülerle kaşık sallamak olmamıştır. Milliyetçiliği ayaklar altına almak yoktur.