Gündem
21 Kas 2023 13:34 Son Güncelleme: 21 Kas 2023 13:38

Devlet Bahçeli, Gazeteci Barış Terkoğlu'nu hedef aldı: "Bazı zeka özürlülerin..."

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Yüzde 50+1'in değişmesi isabetli olur." önerisine yanıt verdi ve "Bu sistemin demokratik meşruiyeti yüzde 50+1'dir." dedi. Bahçeli ayrıca Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu'nun yazısına yönelik eleştirilerde bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bahçeli, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Yüzde 50+1'in değişmesi isabetli olur." çıkışına yanıt verdi.

"Bu sistemin demokratik meşruiyeti yüzde 50+1'dir" diyen Bahçeli, "MHP olarak dün ne demişsek bugün de aynı görüşteyiz." diye konuştu.

MHP lideri ek olarak, "Erdoğan, Bahçeli’yi sırtından atacak mı?" yazısı üzerinden Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu'nu da hadef alan bir söylemde bulundu.

Bahçeli "Bazı zekâ özürlülerin, 'Erdoğan, Bahçeli'yi sırtından atacak mı?' diye yazı kaleme almaları, AK Parti ve MHP arasında sorundan bahsetmeleri alçak bir teşebbüstür. Allah'a çok çükür siyasi hayatımız boyunca, burayı dikkatle dinleyin, kendi aranızda tartışırken de cevap verin, hiç kimsenin sırtına binmedik. Hiç kimseyi de sırtımıza bindirmedik." dedi.

Barış Terkoğlu ne yazmıştı?
Gazeteci Barış Terkoğlu, dünkü (20 Kasım 2023 Pazartesi tarihli) yazısında "Belli ki yüzde 50 sistemi, büyük partileri küçüklerle ittifaka mecbur bırakırken kazanan cumhurbaşkanını da küçük parti vesayetine sokuyor." ifadelerini kullanmıştı.

Terkoğlu, "Erdoğan belki de Bahçeli’yi artık sırtından atmak, yerini Meclis’te kuracağı birlikteliklerle doldurmak istiyor. Hâliyle muhalefetle yapacağı anayasa pazarlığına da bir yol açıyor." yorumunu yapmıştı.