Gündem
10 Şub 2021 12:09 Son Güncelleme: 10 Şub 2021 16:58

DEVA'dan Milli Uzay Programı'na 'Takvim' göndermesi! "Bu haberi okumadan uzaya gitmeyin"

DEVA Partisi, 'Milli Uzay Programı'na Takvim gazetesinin 7 Şubat’ta yaptığı manşete gönderme yaparak yanıt verdi.

DEVA Partisi, Takvim gazetesine dikkat çeken bir "Makvim" göndermesinde bulundu.

DEVA Partisi, Takvim gazetesinin manşete taşıdığı "Bu haberi okumadan markete girmeyin, çıkarken üzülmeyin" başlıklı haberine, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan Milli Uzay Programı'na gönderme yaparak tepki gösterdi. 

DEVA Partisi hazırladığı "Makvim" gazetesine, "Bu haberi okumadan Ay’a gitmeyin" manşeti atıldı. Gazetenin sürmanşetinde ise "Propaganda makinesinin markette nasıl alışveriş yapılacağını önermesine tepki gösteren DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 'İnatla sürdürülen yanlış para politikalarının sonucunda hem kur hem de enflasyon arttı. Hayat pahalılığının sorumlusu Erdoğan ve ortaklarıdır' dedi" şeklinde bir haber yer aldı.

Makvim gazetesinde ayrıca, "Her ay binlerce kepenk kapanıyor", "Her ay faturalar katlanarak artıyor", "Her ay ucuz ekmek kuyrukları daha da uzuyor", "Her ay on binlerce kişi işsiz kalıyor", "Her ay daha fazla genç ülkeden gitmek istiyor", "Her ay pazar filesi daha pahalıya doluyor" başlıkları da yer aldı. 

TAKVİM NE YAZMIŞTI

Takvim Gazetesi geçen günkü manşetiyle “para harcamadan” alışveriş yapmanın yöntemini açıklamıştı.

Gazete manşetinden duyurduğu haberde “Bu haberi okumadan markete girmeyin, çıkarken üzülmeyin” demişti. “Bu uyarı sadece Takvim’de” ifadesini kullanan gazete “Satışı artırmak isteyen marketler, müşterilere türlü türlü psikolojik tuzaklar kuruyor” sözleriyle 10 maddede market alışverişine dair kendince püf noktaları sıraladı. Gazete okuyucularına aç karnına alışveriş yapılmamasını önererek “Alışverişe tek başına ve tok karnına çıkın. Çocuklar olmasın” uyarısı da yaptı. Gazeteye göre, markette “Pahalı ürün göz hizasında olur. Yukarı, aşağıya bakın.”

Takvim’in haberi sosyal medyada çok sert tepkiyle karşılanmıştı.