Politika
28 Nis 2022 23:48 Son Güncelleme: 28 Nis 2022 23:50

DEVA Partisi'nin seçim kararına Akşener'den ilk yorum!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği'nin düzenlediği iftar programı ardından gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi'nin seçim kararı hakkında konuştu.

"SEÇİM YASASINA DAİR YAPILMIŞ BİR AÇIKLAMA DİYE DÜŞÜNÜYORUM"

DEVA Partisi'nin seçim kararı hakkında görüşü sorulan Akşener, "(Ali Babacan) Kendisi ile görüşmedim. Nedir ne değildir bu manada bilmiyorum ama seçim yasasına dair yapılmış bir açıklama diye düşünüyorum. Son yaptığı açıklamalarda da Millet İttifakı'nın dışına çıkan bir durum yok. Parlamenter sistem ve Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda herhangi bir farklılık yok." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın doktorlara yönelik "Giderlerse gitsinler" şeklindeki sözlerini sorulan Akşener, "Daha vahim bir durum daha var. Bu arada mühendisleri ihraç ettiğimiz ortaya çıktı. İhraç yapıyoruz, doktorlar, mühendisler, üst düzey okutulmuş gençlerimiz. Doktor ihraç ediyorsunuz, gidin deniliyor. Buna karşılık çoban ithal ediyorsunuz. Mühendis, finansçı, yazılım mühendisi, yazılımcı ihraç ediyorsunuz; maraba ithal ediyorsunuz. Böyle bir dünya yok. Böyle bir ülke yönetimi yok." ifadelerini kullandı.

Akşener "Bizi yöneten bir ya da birkaç kişinin 'defolun gidin' deme hakkı, hukuku, haddi yok" diyen Akşener, "Dönüp geliyoruz ki, bu nedir? Bu ucube sistemdir. Burada kalacaksınız çocuklar. Doktoru da mühendisi de yazılımcısı da kalacak. Önce büyüklerinize düşen sonra siyasetteki bizlere düşen görev ise Atatürk'ün bıraktığı o şansları elinizden alanların cezasını vermektir. Yani onları emekli etmektir." şeklinde konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği'nin bir otelde düzenlediği iftar programında konuştu. Akşener'in hedefinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi vardı.

Sistemin değiştirilmesi gerektiğine vurgu yapan Akşener, "Ne dünyanın geldiği yere, ne insanların bugünkü hayat tarzına uygundur, ne de Türkiye'yi bir ileri aşamaya taşıyabilecek bir vizyona sahiptir." dedi.

"Eğer şeffaflığın gelmesini istiyorsak, eğer hesap verilebilirliğin gündemde yeniden olmasını istiyorsak, eğer liyakatin tüm yönetim kademelerinde olmasını istiyorsak, eğer yandaşlığın bitmesini istiyorsak, eğer devlet denilen düzeneğin kuralları koyup, denetlemeyi yapıp, eşit şartlarda sizleri koşturmaya başlayan, yolda kuralları değiştirmeyen bir mekanizma olmasını istiyorsak değiştirmemiz gereken tek bir şey var" diyen Akşener, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne işaret etti.

Kendisini dinleyenlere "1 yıl sonra çok önemli bir karar vereceksiniz" diye seslenen Akşener, "Ya bu ucube sistemle devam edilecek ya da bu ucube sistemi sandıkta bizlerin, sizlerin oyları ile değiştireceğiz. Ben bu değişikliğin olacağına kalpten inanıyorum." ifadelerini kullandı.

“ANTALYA’DA BU KADAR YOKSULU İLK KEZ GÖRÜYORUM”

Antalya'daki ilk esnaf ziyareti ile bugünkü program arasında geçen zaman diliminde kentte yaşanan değişikliklere değinen Akşener, "Tarım o günden bugüne daha fazla gerilemiş. Hayvancılıkla meşgul olanlarda inanılmaz bir geriye gidiş var. İş insanlarını dinledik, zaten malum. (Turizm) O alanda da 'yaptım oldu, yandaş kayırdım oldu' bir düzenek içerisinde... Misli misli büyümesi gerekirken insanlarının zorlandığı bir Antalya gördüm. Antalya'da uzun yıllardır politika yapan bir insanım. Antalya'da bu kadar yoksulun olduğunu ilk kez görüyorum." şeklinde konuştu.

 

“BU UCUBE SİSTEMDE HESAP SORMA İMKANIMIZ YOK”

Akşener şöyle devam etti:

"Bütün bunların nedeni nedir, biliyor musunuz? Elbette üretimden çıktık. Elbette dünyada paranın bol olduğu bir dönemde ithal etmenin daha faydalı olduğuna inanıp, hem tarımdan hem sanayiden aklınıza gelebilecek her alanda üreten Türkiye'den çıktık. Şimdi ne oldu? Yoksulluğun yönetildiği bir Türkiye ile karşı karşıyayız. Bu herkesin işine geliyor bizi yönetenler açısından. Çünkü bu ucube sistemde hesap sorma imkanımız yok.