Gündem
26 Eki 2023 18:28 Son Güncelleme: 26 Eki 2023 18:30

DEVA Partisi'nden ayrılan isimden çok konuşulacak iddia: 20 bin kişi daha istifa edecek

DEVA Partisi'nde dün başlayan istifa furyası parti geneline yayılması bekleniyor. Dün istifa eden 13 ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin ardından bugün ise çok konuşulacak bir iddia ortaya atıldı. Esenyurt kurucu ilçe başkanı Halis Kahriman, tarih vererek partiden 20 bin kişinin istifa edeceğini söyledi.

DEVA Partisi'nin İstanbul ilçe teşlilatlarında beklenmedik bir istifa furyası yaşandı. DEVA Partisi'nde 13 ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, partiden ayrıldıklarını duyurdu.

Esenyurt, Zeytinburnu, Sancaktepe, Bahçelievler, Esenler, Sultanbeyli, Fatih, Sultangazi, Küçükçekmece, Bağcılar, Esenyurt, Beylikdüzü ve Silivri ilçe başkanları ile yönetim kurulu üyeleri, partilerinden ayrıldıklarını duyururken genel seçim sürecinde listelere giren isimlerin kendilerine danışılmadığını iddia ettiler.

Partisinden ayrılan isimler arasında olan Esenyurt kurucu ilçe başkanı Halis Kahriman, partinin kuruluş amacından saptığını söyledi. İstifaların peşisıra geleceğini söyleyen Kahriman flaş bir iddiada bulundu.

"20 BİN ÜYE DAHA İSTİFA EDECEK"

Cumhuriyet Gazetesi'ne konuşan Kahriman, 20 bin üyenin 18 Kasım günü istifalarını sunacağını söyledi. Bu isimlerin başka partiye geçeceği yönünde açıklama yapan Kahriman şunları söyledi:

"18 Kasım’da 20 bin üyenin istifa etmesi bekleniyor. O istifa eden 20 bin üyeyle birlikte yeni bir partiye geçişimiz olacak. Henüz değerlendirme aşamasındayız. Geleceğin Türkiye’si ile ilgili adaletten, özgürlükten, demokrasiden hukuk üstünlüğüne inanan bir yol haritası bulursak hangi parti olursa o partiyle olacağız. Bizim amacımız hizmet, bizim amacımız koltuk değil."

"BİZ MİLLET İÇİN SİYASET YAPIYORUZ"

Twitter hesabından açıklama yapan Halis Kahriman, "İttifakı bozacak kadar, seçimi riske edecek kadar arkadaşının arkasında duran Sayın Genel Başkan'a sormak isteriz: Arkadaşınızın milletvekili olması Türkiye’nin geleceğinden daha mı önemliydi? Biz Sayın Genel Başkanın arkadaşlarını milletvekili yapmak için siyaset yapmıyoruz. Biz millet için siyaset yapıyoruz" diye konuştu.