Politika
02 Şub 2023 17:51 Son Güncelleme: 02 Şub 2023 18:01

DEVA Partisi’nde 4 Haziran’da kaybolan Atatürk tablosu nereden çıktı?

DEVA Partisi İstanbul İl Yönetimi’nde 2021 yılında yapılan kadro değişikliği sonrası toplantı salonundan kaldırılan Atatürk portresi parti lideri Ali Babacan’ın odasından çıktı. Babacan’ın sosyal medyada paylaştığı fotoğrafı alıntılayan DEVA Partisi Eski İstanbul il yöneticilerinden Feramuz Erdin, paylaşımına “4 Haziran'da kaybolan tablo bulunmuş” notunu düştü.

Ali Babacan'ın parti teşkilatlanmasında ilk icraatlarından biri, İstanbul İl Başkanlığı görevine Atatürkçü kimliği ile de tanınan Gürol Ayan'ı ataması olmuştu.

Ancak Ayan, Babacan'ın talimatıyla bu görevinden 2021 yılı Haziran ayında alındı. Ayan'ın yerine ise Erhan Erol getirildi.

ATATÜRK POTRELERİNİN KALDIRILMASINA TEPKİ

Görevlendirilen il başkanı Erhan Erol’un ilk görevlerinden birisi ise eski başkan Gürol Ayhan'ın parti binasındaki koydurduğu Atatürk portresini kaldırmak oldu.

Deva Partisi İstanbul İl Yöneticisi eski Emniyet Müdürü Feramuz Erdin de bu olaya tepki göstererek konu ile ilgili fotoğraf paylaşıp, tepki göstermişti.

Erdin, paylaştığı fotoğrafların altına “Aynı toplantı odası, farklı başkan. Aradaki farkı bulun, zaten dikkatli gözlerden kaçmayacaktır! Ben ‘görülen lüzumun’ ne olduğunu şimdi çok net anladım. İçim zaten rahattı, daha da rahatladı” diye yazdı.

İşte o fotoğraf:

TABLO ALİ BABACAN’IN ODASINDAN ÇIKTI

Son olarak bugün, Ali Babacan Instagram hesabından Atatürk portresi önünde bir hikaye paylaştı.

Bu fotoğrafı da Twitter hesabından paylaşan Feramuz Erdin, daha önce kaldırılan Atatürk portresine atıfta bulunarak paylaşımına “4 Haziran'da kaybolan tablo bulunmuş” notunu düştü. 

İşte o paylaşım: