Gündem
13 Oca 2022 14:48 Son Güncelleme: 13 Oca 2022 15:43

DEVA Partili il başkanına FETÖ gözaltısı!

FETÖ'ye yönelik düzenlenen operasyon kapsamında örgütün yeniden yapılanmasına yönelik çalışmalarında yer aldığı belirlenen DEVA Partisi Kastamonu İl Başkanı Mustafa Günaydı, yurt dışına kaçmak istediği sırada Antalya’da yakalandı. Günaydı’nın evindeki aramada da çok sayıda dokümana ulaşıldığı öğrenildi.

Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün yeniden yapılanması için faaliyetlerde bulunan şahıslara yönelik soruşturma başlattı. Bu soruşturma kapsamında, Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Kastamonu İl Başkanı Mustafa Günaydı hakkında gözaltı kararı verildi.

Alınan bu karardan sonra Jandarma ekipleri tarafından Günaydı’nın Taşköprü ilçesinde bulunan evine operasyon düzenlendi. Evde yapılan aramada çok sayıda doküman, dijital materyal ele geçirildi.

 

YURT DIŞINA KAÇARKEN YAKALANDI

Öte yandan, Mustafa Günaydı da yurt dışına kaçmak istediği sırada Antalya’da jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonla yakalandı. Günaydı’nın Kastamonu’ya getirildiği öğrenilirken olayla ilgili soruşturma ise devam ediyor.