Gündem
13 Şub 2013 21:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:01

DEV ORTAKLIK BİTİYOR; NTVMSNBC.COM TARİH OLUYOR!

Türkiye'de internetin en kaliteli haber portallarından biri olan ntvmsnbc.com "Haziran ayı itibariyle kapanıyor" iddiası kulislere bomba gibi düştü.

İnternet medyasının prestij sahibi markaları arasında bulunan ntvmsnbc.com tarih oluyor. Sitenin adı ABD'deki hisse değişimi nedeniyle yaz aylarında değişecek.

Microsoft ve NBC’nin ortaklığı ile kurulan msnbc.com'un Türkiye'deki isim haklarını alarak yola çıkan ntvmsnbc.com, Amerika'daki beklenmedik gelişmeler sonucu adını değiştirmek zorunda kalacak. Çünkü okyanus ötesindeki gelişmeler sonucu Microsoft ve NBC’nin ortaklığı sona erdi.

NBC, MICROSOFT'UN HİSSE PAYINI SATIN ALDI

16 yıllık şirket evliliğinde ilk çatlak, Microsoft’un 2005 yılında MSNBC'nin kablolu televizyon kanalından çekilmesiyle yaşanmıştı. NBC’nin Microsoft’un yüzde 50’lik hisse payını satın alacağı açıklandı. Böylece 16 yıllık MSNBC ortaklığı son bulmuş oldu.

MSNBC NBC NEWS OLARAK YOLA DEVAM EDECEK

MSNBC.com yoluna dev ortaklığın çatlamasıyla NBCNews.com olarak yayın hayatına devam edecek ve eski adresine girenleri direkt yeni siteye yönlendirecek. NBC, MS’un New York ofisindeki yönetim merkezini de yine aynı şehirdeki başka bir ofise taşıyacak. Ortakların ayrılığında temel nedenin, iki şirketin de internette kendi yollarını çizme istediği olduğu belirtildi.
İki tarafın yollarını ayırma kararı almasıyla beraber web sitenin merkez binası Microsoft'un Redmond'daki kampüsünden NBC News'in New York'taki merkez ofisine taşınacak.

NTVMNBC HAZİRAN'DA YENİ BİR İSİM KULLANMAYA BAŞLAYACAK


Amerika’daki bu el değiştirmenin ardından, Türkiye’de çok büyük bir takipçi kitlesi olan ntvmsnbc’de adını değiştirmek zorunda kalacak. Ntvmsnbc.com, haziran ayından itibaren yoluna ntv.com.tr olarak devam edecek. Kulislerde bu durumun NTV için yeni bir avantaj üreteceği yorumları yapılıyor. NTV artık internet medyasında daha etkili bir marka olarak güç kazanırken, yabancı ortaklığın angajmanlarından da kurtulmuş olacak.