CineRadar
10 Mar 2017 08:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:32

Dev goril Kong salonları titretmeye geliyor!

6 yeni filmin gösterime girdiği 10 Mart vizyon haftasında her yaştan sinemaseverin ilgisini çekebilecek güçlü filmler var.

Recep İvedik 5 seyircisinin tükendiği şu haftada sinemaya gidenler için güçlü alternatifler var. Bunlardan biri Kardeş Payı dizisiyle parlayan Emrah Kaman’ın sırtlandığı çılgın ve geveze bir “ezik komedisi” olan Deli Aşk. Klişe hikayesine rağmen asap bozucu bir tarafı var ve itiraf ediyorum: Bu yıl izlediğim en komik yerli film… Ama sadece komik, fazlasını beklemeyin.
 
Benim gibi canavar filmlerinden hoşlananlar için Kong: Kafatası Adası tam bir şölen. İyi oyuncular, güçlü görsel efektler, egzotik bir ada macerası… Hepimizi çocukluğumuzdaki fantastik dünyaya taşıyacak bir film. Haftanın tavsiyesi…
 
Pablo Larrain’in yönettiği ve Gael García Bernal, Luis Gnecco, Mercedes Moran ile Alfredo Castro’nun oynadığı Neruda, şair Pablo Neruda’nın hayatının bir dönemine odaklanıyor. Filmin de şiirsel bir dili var ancak hikaye ortalarından itibaren kopmaya başlıyor ve sadece ele aldığı karakterin önemiyle var olabiliyor.
 
İşte kararınızı vermeniz için haftanın tüm filmleri, bir bakın sonra da hangisini severseniz ona bilet alın. İyi seyirler…
Not: uzun zamandır hazırladığım Cineradar köşesini bu hafta son kez sunuyorum ama hayat akıyor. Yeni ve harika filmler gösterime girecek, sinemayı sevmeye devam edin.
 
KONG: KAFATASI ADASI
 
Jordan Vogt Roberts’in yönettiği ve Tom Hiddleston, Samuel L. Jackson, Bride Larson ile John Goodman’ın oynadığı Kong: Kafatası Adası (Kong: Skull Island), Warner Bros. tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Warner Bros. Pictures ve Legendary Pictures, Kong: Kafatası Adası’nda (Kong: Skull Island), efsanevi Kong hikâyesini Jordan Vogt Roberts yönetmenliğinde yeniden kurguluyor ve perdeye getiriyor. Filmde farklı alanlardan bir grup araştırmacı, Pasifik’te güzel olduğu kadar da tehlikeli, meçhul bir adayı keşfe çıkıyorlar. Ancak hiçbirinin, Kong efsanesinin yaşadığı yere yol aldıklarından haberi yoktur. 

DELİ AŞK
 
Murat Kaman ile Murat Dündar’ın yönettiği ve Emrah Kaman, Pelin Akil, Şafak Pekdemir ile Toygan Avanoğlu’nun oynadığı Deli Aşk, CMYLMZ Fikir Sanat & Nu Look tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Çekimleri Adana ve İstanbul’da gerçekleştirilen Deli Aşk, Maraş dondurmacısı Ekrem’in sevdiği kız Neşe’nin kalbini kazanmaya çalışırken başına gelen komik olayları konu ediyor. CMYLMZ Fikir Sanat ile Nu Look’un yapımcılığında gerçekleştirilen filmin senaryosunu geçtiğimiz yıl sinemaseverlerden bir hayli ilgi gören Kaçma Birader filmine imza atan Murat Kaman ve Emrah Kaman Kardeşler yazdı.
 
PERDE: AYN-I CİN
 
Ediz Günay’ın yönettiği ve Orkun Özen, Uğur Dönmez, Burcu Ayhan ile Remzi Arız’ın oynadığı Perde: Ayn-ı Cin, Mad Motion Production tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Korku türünde kitaplar yazan Okan, son kitabını yazmak için Antalya’ya gider. Gözlüklerine alışamadığından lazer ameliyatı olmayı kabul eder. Ancak ameliyat sonrası gözünde tuhaflıklar oluşur. Bir gözündeki perde tamamen kalkmıştır ve bu durum görünmeyen varlıkları görebilmesine yol açar. Cinler ve ruhlar alemini görebilen Okan, bu kâbustan kurtulabilmek için çeşitli yollara başvurur ancak kendisini kötü bir sürpriz beklemektedir.
 
NERUDA
 
Pablo Larrain’in yönettiği ve Gael García Bernal, Luis Gnecco, Mercedes Moran ile Alfredo Castro’nun oynadığı Neruda, Fabula Films tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Film, şair Pablo Neruda’nın hayatının bir dönemine odaklanıyor. 1947 yılında Neruda siyasete atılmış ve senatör seçilmiştir. Hükümet tarafından hain ilan edilince bir gecede kaçak durumuna düşer. Dostlarının tavsiyesiyle ve gizli bir operasyonla gönüllü bir sürgüne yollanır. Polis dedektifi Oscar ise, hükümet tarafından dünyaca ünlü şairin peşine düşüp onu yakalamakla görevlendirilir. Çok geçmeden Oscar, Pablo Neruda’yı takıntı haline getirecektir.
 
SÜPER YETENEK
 
Ash Brannon’un yönettiği ve Ayhan Kahya, Ali Çorapçı, Ziya Kürküt ile Aziz Güngör’ün seslendirdiği animasyon film Süper Yetenek (Rock Dog), The Moments Entertainment tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Bodi, koca gözlü bir Tibet çomarıdır ve babasından sevimli koyunların yaşadığı kasabayı koruma liderliğini alması beklenmektedir. Ancak Bodi’nin böyle bir tutkusu yoktur. Bir gün gökyüzünden bir radyo düşer ve Bodi, rokçı Angus Scattergood’un şarkısını dinler ve dünyası değişir, kasabadan, büyük şehire gider. Ancak aç kurtların lideri Linnux, Bodi’yi kasabaya geri dönmenin bileti olarak görür. Bodi, kasaba ve şehir arasında seçim yapmak zorundadır.
 
NEŞELİ DALGALAR: DALGAMANYA
 
Henry Yu’nun yönettiği ve John Cena, Michael Cole, Jeremy Shada ile Diedrich Bader’in oynadığı Neşeli Dalgalar: Dalgamanya (Surfs Up: WaveMania), Bir Film tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Heyecan dolu sörf maceralarında Cody ve arkadaşları aile boyu eğlenceye davet ediyor. Cody, Tavuk Joe ve Lani hayatlarının en efsane macerasına atılıyor. Sörf dünyasının en çılgın rüya takımı olan Hang Five ile beraber, gezegenin dillere destan sörf mekânına yelken açan Cody ve arkadaşları, yolculuklarında birbirinden çılgın maceralar yaşayacaklar ve ekip arkadaşlığının değerini öğrenecekler.
 
MURAT TOLGA ŞENmurattolga@gmail.com
 
CİNERADAR köşesi sinema/TV eleştirmeni Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri ve fotoğraflar Sadibey.com sitesinden alınmıştır.