Radar Hattı
30 Mayıs 2008 11:58 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 13:08

"DERYA TUNA'YI VUR EMRİNİ İBRAHİM TATLISES VERDİ!..." TETİKÇİDEN MAHKEMEDE ŞOK İFADE!..

Eski Emniyet Müdür Yardımcısı Ertuğrul Çakır ile İbrahim Tatlıses'in de yargılandığı "Sauna Çetesi" davasında ifade veren tetikçi Hüseyin Bozan çarpıcı iddialarda bulundu.

Sauna Operasyonu davası sanıklarından ünlü türkücü İbrahim Tatlıses´in eşi Derya Tuna´yı vuran Hüseyin Bozan tanık olarak verdiği ifadede, çarpıcı iddialarda bulundu. Tatlıses´i suçlayan Bozan, "Derya Tuna´yı vurmam için 500 bin dolar vereceğini söyledi. Acıyıp öldürmedim, ayağından yaraladım" dedi.


"Arabasıyla o bıraktı"


Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi´nde aralarında eski Emniyet Genel Müdür Vekili Ertuğrul Çakır ile İbrahim Tatlıses´in de aralarında bulunduğu 18 sanığın çete suçlamasıyla yargılanmasına devam edildi. Davanın dünkü duruşmasında Tatlıses´ten şikayetçi olduğunu söyleyen Hüseyin Bozan, mağdur sıfatıyla ifade verdi. Tatlıses´in 14 Ekim 2002´de Tuna´yı öldürmesini istediğini ve karşılığında 500 bin dolar vereceğini söylediğini iddia eden Bozan, "Ben de kabul ettim. Tatlıses beni Günay Restoran civarına bıraktı. Acıyıp öldürmedim. Tuna çıkarken ayağına doğru ateş ederek baldırından yaraladım. Olay nedeniyle 11 yıla mahkum edildim. 4 yıl hapis yattım. Yargılamanın hiçbir aşamasında şimdi anlattığım gibi olayı anlatmadım" dedi.


"Hapiste bakmadı"


Bozan şöyle devam etti: Tatlıses´i çok seviyordum, saygım vardı. Başka hikaye uydurdum. Cezaevinde bana bakmadı. Hiç para vermedi. Tahliye olunca kendisini aradım. Ancak görüşemedim. Telefona çıkan sekreterek maksadını aşan sözler söyledim. Bunun üzerine işyerinden beni aradı. Ben de telefona kaydettim. Telefonda, "Seni öldürürüm" diye tehdit etti. "Sana araba, ev vereyim, sus" şeklinde sözler sarfetti.


"Ana avrat küfretti"


Daha sonra İbrahim Tatlıses´in korumalarından "Ayı Nuri" lakaplı kişi, beni telefonla aradı. Bir çay bahçesinde buluştum. Söz konusu kişinin yanında iki kişi daha vardı. Beni silah zoruyla "İbo Show" adlı programın yapıldığı Star TV´ye götürdüler. Kasım Zengin (Emre Köroğlu) de oradaydı. Zengin, Tatlıses ile görüşüp mağduriyetimi gidereceğini söyledi. Programdan sonra Tatlıses ile soyunma odasında görüştük. Tatlıses, "Olayı daha önce seninle adı geçen kişilerin üzerine at, benimle hiç ilişkilendirme. Bu durumda sana vaat ettiğim parayı Salı günü veririm" dedi. "Tamam" dedim, oradan ayrıldım. Parayı almak için Tatlıses´i aradığımda bana ana avrat küfür etti. "Konuştuğun herşey soyunma odasında kayıtlı" diyerek, "Sana hiçbir şey vermeyeceğim. Hakim, savcılar benim adamlarımdır. Bana bir şey olmaz. Bu kasedi verip seni tekrar cezaevine yollarım" dedi.


"İstesem öldürürdüm"


"İş sarpa sarıyor diye parayı almaktan vazgeçtim. Şeytana uysaydım Tatlıses´i herhangi bir konserinde uzun namlulu silahla öldürebilirdim, kendisine acıdım" diyen Bozan, Sauna davasında ifade vermemesi için bizzat Tatlıses ve adamlarınca ölümle tehdit edildiğini iddia etti.


KURŞUN SOL BALDIRA İSABET ETTİ


İbrahim Tatlıses´in 18 yıllık hayat arkadaşı Derya Tuna, 14 Ekim 2002´de assolist olarak sahne alacağı İstanbul Şişli´deki Günay restorandan provalar sonrası çıkarken, sol baldırından kurşunlanıp yere yığılmıştı.