Gündem
07 Mayıs 2015 16:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:32

Derya Sazak'tan 700 bin dolarlık ev açıklaması: Milliyet'teki emeğimin karşılığıdır!

Yurt gazetesi patronu CHP Milletvekili Durdu Özbolat'ın talimatıyla görevden alınan Genel Yayın Yönetmeni Derya Sazak, 700 bin dolarlık evi için gelen tepkilere Twitter'dan yanıt verdi.

Sazak, sosyal medya hesabından şu açıklamaları yaptı:

"Cemaat yalanı Yurt'u kurtarmaz.Boşverin cemaati de gaspettiğiniz CHP kampanya ilanlarının hesabını önce çalışanlara sonra partinize verin! Yurt'u muhalif ve demokrat bir gazeteye dönüştürdüm.7 haziran'da Akp'yi durduracak tek partiye,umuda dönüşen Demirtaş ve HDP açılımı yaptık. Gazeteyi zora sokan Durdu Özbolat'ın batık şirketleridir.Günlük 8500 tirajıyla gerçek satış ve resmi ilan geliriyle Yurt tek gelir kapısıdır. Denizler'i unutmadık deyip iki gündür 1. sayfada tek sütun geçiştirmenin de cemaatle ilişkisi olabilir mi? Cumhuriyet'e bakın bir de Yurt'a! Merdan Yanardağ Yurt'un yabancısı değil eski yönetmen 9 bine düştü denilen tiraj gerçekte neymiş? Tiraj satın alma yöntemini kim icat etmiş! Yurt benim dönemimde Gezi Ruhuyla çıktı.Soma'da Ermenek'te Yırca'da madencilerin köylülerin gazetesi oldu.Kobani'de muhabirlerimiz ödül aldı. Yurt'un yayınlarından iktidar mı muhalefet mi rahatsız oldu? Yüce Divan sürecinde 4 bakanın üzerine kaç gazete gidebildi? Milletin anasına söven Cengiz İnşaata Akkuyu ihalesi verilince sürmanşetten 'Bir koydu bin aldı' diyen Yurt'tan  kimler rahatsız oldu? Yurt yaşamayı hak eden bir gazete ancak borç batağında kafası bulanık bir patronla çok zor.Gazeteyi çalışanlara devretmek en iyi çözüm."

Sazak ayrıca 'Persona Non Grata' isimli belgeselle gündeme gelen, Aydın Doğan'ın kendisine aldığı 700  bin dolarlık ev için şu açıklamayı yaptı:

"Tetikçi medyaya notlar: İstenmeyen gazeteciler belgesindeki evim son kuruşuna kadar hakettiğim Milliyet'teki emeğimin karşılığıdır! Milliyet 1980-90'ların en güçlü gazetelerinden biriydi.Hürriyet ve Sabah'la rekabet Aydın Doğan'ın Hürriyet'i satın almasıyla sonuçlandı. Özel tv'lerin de kurulmasıyla istihdam,yatırımlar ve kazançlar arttı.1995-98 arasında benim yönettiğim Milliyet'te 1200 kişi çalışıyordu. Milliyet, Resmi Gazete değil özel şirket,havuz medyası gibi iktidardan  beslenmedi.Meslekte 40.yılım gazetecilikten başka işim,kazancım yok."