Polemik & Kulis
22 Eki 2012 13:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:17

DERYA SAZAK'IN YAZISI HANGİ GAZETEYİ KARIŞTIRDI? (MEDYARADAR/ÖZEL)

Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Derya Sazak'ın yeni yapılanma ve yeni İcra Kurulu ile ilgili yazısı şaşkınlığa neden oldu.

Geçtiğimiz hafta Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği’ne yeniden atanan Derya Sazak, bugün “Milliyet’ten” isimli köşede yazdığı yazıyla, kardeş gazete Vatan’ı karıştırdı.

Yazısında Milliyet’teki yeni yapılanmayı ve yeni oluşturulan İcra Kurulu’nu açıklayan Sazak, aynen şu ifadeleri kullandı:
“Yayıncı ailenin üç genç ismi Yıldırım Demirören, Meltem Demirören Oktay ve Tayfun Demirören’le birlikte Genel Yayın Yönetmeni Derya Sazak, Ankara Temsilcisi Fikret Bila ve milliyet.com.tr yönetmeni Ercüment İşleyen İcra Kurulu’na girdiler. Böylece yönetimde yayıncı-gazeteci sinerjisine dayalı bir yapılanmanın önü açılıyor.
Bu kadro Milliyet ve Vatan gazeteleriyle medya sektörüne giren sayın Erdoğan Demirören’le, gazetelerin yeni bir heyecan ve dinamizmle yeniden inşasını üstlenecek…”


İşte son cümledeki, “Bu kadro,  gazetelerin yeni bir heyecan ve dinamizmle yeniden inşasını üstlenecek” ifadesi, Vatan çalışanları arasında, “Derya Sazak gazete değil, gazeteler diyor… Bizi de Milliyet İcra Kurulu’na mı bağladılar? Eğer bu bilgi doğruysa, neden o İcra Kurulu’nda Vatan’dan tek isim bile yok?” sorusunun sorulmasına neden oldu.

Vatan çalışanlarının sorusunu Milliyet İcra Kurulu’nda yer alan bir isme sorduk ve “Biz sadece Milliyet’le ilgileneceğiz. Oradaki ifade maksadını aşmış” yanıtını aldık…

Vatan’daki meslektaşlarımızın bilgisine sunmayı habercilik görevi biliriz.

MEDYARADAR/ÖZEL

MİLLİYET TE YENİ DÖNEM; İCRA KURULUNA HANGİ İSİMLER GİRDİ?