Gündem
23 Mayıs 2011 16:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:23

'DERSHANEDE AŞK YASAĞI'NA TAKİPSİZLİK!

BKM Mutfak'ın "Dershanede Aşk Yasağı" skeci için suç duyurusunda bulunan dershaneye kötü haber...

Yılmaz Erdoğan ve "Çok Güzel Hareketler Bunlar" ekibindeki "Dershanede Aşk Yasağı" skeç’ini sergileyen ve yazan oyuncular hakkında, Pi Dershaneleri Avukatı Taner Ünlü’nün, hakaret ve ticari itibarı zedelemekten dolayı yaptığı suç duyurusunda savcılıktan takipsizlik kararı çıktı. Avukat Ünlü, takipsizlik kararına itiraz edeceklerini söyledi.
 
Pi Dershaneleri Avukatı Taner Ünlü yaptığı açıklamada, savcılığın takipsizlik kararı aldığını ancak Pİ Dershaneleri’nin, karara itiraz edeceğini belirtti.
 
Yılmaz Erdoğan ve "Çok Güzel Hareketler Bunlar" ekibindeki "Dershanede Aşk Yasağı" skeç’ini sergileyen ve yazan oyuncular hakkında, Pi Dershaneleri Avukatı Taner Ünlü, hakaret ve ticari itibarı zedelemekten suç duyurusunda bulunmuş ve TCK’nın ilgili maddeleri uyarınca 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemi ile cezalandırılmalarını istemişti.
 
DERSHANEDE "DUYGUSAL İLİŞKİ" YASAKLANDI
 
Pi Dershaneleri ile Çok Güzel Hareketler ekibi arasında mahkemelik olan konu hakkında bilgi veren Avukat Ünlü, "Ankara’da 6 şubesi bulunan Pi Dershanesi öğrencilerinin dershane içinde sadece eğitime meyilli olmaları düşüncesi ile dershane çatısı ve çevresi dâhilinde öğrenciler arasında duygusal ilişkiyi yasaklamış ve bu tür yasaklara uymayan 28 öğrencisinin Dershaneden kaydını silip, kayıt paralarını iade etmişti" dedi.
 
Yılmaz Erdoğan ve ekibinin de bu konuyu skeç yaparak, yayın yolu ile kamuoyuna aktardığını söyleyen Ünlü, "Pi Dershaneleri ise, Erdoğan ve ekibinin konuyu amacından saptırdıkları ve skeçin ahlaka aykırı nitelikte sergilendiğini, kayıt paralarının velilere tezgâhlı bir biçimde geri ödenmediğini belirttikleri, dershane yöneticilerine hakaret içeren sözler sarf ettikleri, ayrıca yayın yolu ile ticari itibarlarını zedelediklerini ileri sürerek savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu" ifadelerini kulandı.
 
"SKEC BİR SANAT ÜRÜNÜ"
 
Savcılık, skecin bir sanat ürünü olduğu ve oyunun sergilemesinde suç teşkil edecek söz ve hareketlerin bulunmadığını belirterek Yılmaz Erdoğan hakkındaki şikâyete takipsizlik kararı verdi.
 
Pİ Dershaneleri Avukatı Taner Ünlü ise karara itiraz dilekçelerini hazırladıklarını belirterek ,Savcılığın takipsizlik kararı tebligatını aldıktan sonra Ağır Ceza’ya itiraz da bulunacaklarını ve bu işin peşini bırakmayacaklarını söyledi.