Spor
22 Eki 2023 08:53 Son Güncelleme: 22 Eki 2023 14:04

Derbide yabancı kuralı kafa karıştırdı

Mert Günok'un kırmızı kart gördüğü Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki derbi maçın ikinci yarısında siyah-beyazlı kulübün iki Türk futbolcuyla sahada yer alması soru işaretlerine neden oldu.

Trendyol Süper Lig’in 9. haftasında Galatasaray’ın Beşiktaş’ı konuk ettiği derbi maçın 30. dakikasında Mert Günok, kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Mert Günok’un yerine Ersin Destanoğlu kaleye geçerken, Milot Rashica oyundan alındı.

Mavi kart statüsündeki Kazakistanlı futbolcu Baktiyor Zaynutdinov ile birlikte Ersin Destanoğlu ve Tayfur Bingöl ile ilk yarıyı üç yerli futbolcu ile tamamlayan Beşiktaş Teknik Direktörü Burak Yılmaz, ikinci yarıda oyuncu değişikliğine gitti.

Baktiyor Zaynutdinov’u çıkaran Burak Yılmaz, yerine Arthur Masuaku’yu oyuna aldı. Böylece sahada Ersin Destanoğlu ve Tayfur Bingöl yerli statüsünde futbolcu olarak kaldı. 8+3 yabancı kuralı nedeniyle bu durum, futbolseverler arasında kafa karışıklığına neden oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) talimatları, sahada üç yerli futbolcu olmasını değil, en fazla 8 yabancı futbolcu bulunması şeklinde… Bu nedenle 10 kişi kalan Beşiktaş, 2 yerli futbolcu ile kuralı delmemiş oldu.

TFF’nin konu ile ilgili talimatı şu şekilde:

“2023-2024 futbol sezonunda Süper Lig’de kulüpler, sahada müsabakaya devam eden kadroda aynı anda en fazla 8 yabancı uyruklu futbolcu bulundurulması koşuluyla, müsabaka isim listesi ve A Takım Listesine en fazla 14 yabancı uyruklu futbolcu yazabileceklerdir.”