Gündem
09 Mayıs 2016 11:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:30

Derbide Kilis protestosu: Kilis sahipsiz değildir, Kilis için yastayız!

Spor Toto Süper Lig’in 32. haftasında TT Arena’da Beşiktaş’ın Galatasaray’ı 1-0 yendiği maçta bir taraftar sahaya girdi.

Galatasaray-Beşiktaş derbisinde bir taraftar, IŞİD’in Kilis’i ‘atış sahası’na çevimesini protesto etmek için ‘Kilis sahipsiz değildir, kilis için yastayız’ yazılı tişörtle sahaya atladı.



Maçın 77’inci dakikasında Beşiktaşlı oyuncu Gomez’in attığı golün ardından siyah beyazlı futbolcuların gol sevinci yaşadığı esnada bir taraftar ‘Kilis sahipsiz değildir, Kilis için yastayız’ yazılı tişörtle sahaya girip orta sahada yere yattı.



Kim olduğu bilinmeyen taraftar kısa süre sonra sahadan çıkarıldı.



Kilis için tam sayfa ilan verilmişti: İki haber arasında bir kare değiliz

Geçtiğimiz gün Kilis Barosu ve Sanayi ve Esnaf Odaları başkanları, gazetelere ilan vermiş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve devletin üst kademesine seslenmişti: “Evlerimize roketler düşüyor. Üzerimize şarapnel yağıyor. Evimizde öldürülüyoruz, sokakta öldürülüyoruz. Biz, haberlerde altyazı, iki haber arasında bir kare değiliz. Magazin programlarının arasına sıkıştırılmayı kabul etmiyoruz. Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıyız. Can güvenliği istiyoruz.”



Kilis’te ne oldu?

Kentte şu zamana kadar sekizi Suriyeli, içlerinde çocukların da olduğu 21 kişi saldırılar nedeniyle hayatını kaybetti. 18 Ocak’tan bu yana Kilis’e 25 kilometre uzaklıktaki IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden atılan Katyuşa füzelerinin sayısı 60’ı aştı.

Peş peşe saldırıların ardından ölü sayısının artmasıyla Kilis’e Batı illerinden gelen füze bataryalarını taşıyan 13 TIR’lık askeri konvoy gönderilmişti. Türkiye’nin ABD’den İncirlik Üssü’nü Kilis’e saldırılara karşı savunma amaçlı kullanmasını talep ettiği de basına yansıyan haberlerdendi. Ancak alınan ‘tedbirler’ Kilis’in IŞİD tarafından atış sahası haline getirilmesine şimdilik engel olamadı.