Gündem
05 Şub 2017 09:35 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:27

Der Spiegel'in Trump'la ilgili kapağı ortalığı karıştırdı!

Alman Der Spiegel dergisinin son sayısının kapağında ABD Başkanı Donald Trump'ı Özgürlük Heykeli'nin başını keserken gösteren görseli ortalığı karıştırdı.

Alman dergisi Der Spiegel'in Trump'ı taşıdığı kapağı ortalığı karıştırdı. Sosyal medyadan tüm dünyaya yayılan kapak hem Almanya'da hem de ABD'de tartışma yarattı.

"UYGUNSUZ"

Alman Welt gazetesi, "Spiegel'in kapağı gazeteciliği değersizleştiriyor" diye Alman yayın organını eleştirdi. Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı olan Alman Hür Demokrat Partili Alexander Graf Lamsdorff kapağı 'uygunsuz' bulduğunu söyledi.

DEMOKRASİNİN KAFASININ KESİLMESİ

Üzerinde 'Önce ABD' yazan kapağı tasarlayan, 1980'de Küba'dan mülteci olarak ABD'ye gelmiş olan Edel Rodriquez ise Washington Post gazetesine yaptığı açıklamada çizimini savunarak, "Bu demokrasinin başının kesilmesidir, kutsal bir sembolün başının kesilmesidir" dedi. ABD'de Trump iktidara geldiğinden bu yana Almanya ile ilişkiler gerilmiş durumda. Trump, geçen ay Almanya Başbakanı Merkel'in mültecilere kapıları açmasını "feci bir hata" olarak nitelemişti.