Gündem
04 Ağu 2014 13:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:32

Der Spiegel’e yeni kapak önerdi!

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Başbakan Erdoğan'ı kapak yapan Der Spiegel'e yine kapak önerisinde bulundu

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Başbakan Erdoğan'ın Alman dergisinde kapak olmasına ilişkin, "Dün İstanbul meydanlarını gördünüz. o meydanlardaki o kalabalıklar belki söz konusu dergiye yeni bir kapak yaptırabilir" dedi. 
 
Başbakan Yardımcısı İşler, AK Parti Ankara İl Başkanlığının istişare toplantısına katıldı. Altınpark Belediye Evinde düzenlenen toplantı öncesinde İşler, gazetecilerin sorularını cevapladı. İşler, yurtdışındaki Türklerin oy kullanma oranının yüzde 5 olmadığını belirterek, 2012 yılında getirilen kanunla yurtdışındaki vatandaşların oy kullanma hakkını elde ettiklerini hatırlattı. İşler, şunları kaydetti:
 
"İSRAİL KANA SUSAMIŞ DURUMDA"
 
İşler, İsrail'in Gazze'ye saldırıları konusunda şunları kaydetti:
 
"Gazze'deki görüntüler, 2. Dünya savaşı sonrasındaki savaş görüntülerini andırıyor. Bu çerçevede İsrail o kadar pervasız saldırıyor ki, daha önce de Birleşmiş Milletlere ait binalar vuruldu, en son bir okul vuruldu, ölümler oldu. İsrail, sivil, basın, okul, gözetmeksizin adeta deliye dönmüşçesine saldırıyor, vuruyor. İsrail kana susamış durumda. Birleşmiş Milletlerin sesi de okulu vurulduğu zaman çıkıyor. Bunu da çifte standart olarak değerlendiriyorum. Aynı şekilde Amerika'dan da kınama geldi. Doğrusu ‘Birleşmiş Milletlere ait binalardaki ölenler can da, diğer ölenler can değil mi' sorusunu sorulması gerekiyor. Biz İsrail'in zulmünün ilelebet devam etmeyeceğini düşünüyoruz. Bugüne kadar dünyanın Filistin sorunu vardı ama bu yaşanan olaylardan sonra görüyoruz ki, bundan sonra dünyanın İsrail sorunu var. Dünya bu İsrail sorununu çözmedikçe, ne Ortadoğu coğrafyasına ne de dünyaya barış gelmeyeceği aşikar bir durum gibi gözüküyor." 
 
"DÜN İSTANBUL MEYDANLARINI GÖRDÜNÜZ"
 
Başbakan Erdoğan Alman dergisinde kapak olmasını değerlendiren İşler, Başbakan Erdoğan'ın icraatlarının birilerini rahatsız ettiğini ifade etti. İşler, "Der Spiegel'in atmış olduğu kapak, Sayın Başbakanımızın ne kadar doğru icraatlar yaptığının bir göstergesi olduğunu düşünüyorum. Başbakanımız demokratik seçimlerle bugüne kadar geldi ve sandıkta çıkamadığı günde görevi bırakmaya hazırdır. Dün İstanbul meydanlarını gördünüz. O meydanlardaki o kalabalıklar belki söz konusu dergiye yeni bir kapak yaptırabilir. Sayın Başbakan bugüne kadar seçimlerle geldi ve halka da hesap vermektedir" diye konuştu.