Gündem
22 Şub 2023 14:40 Son Güncelleme: 22 Şub 2023 14:56

‘Depremzedeyim’ demesinler misafir kart ile binsinler

ABB Meclisi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, başkente gelen depremzedelerin kent içi toplu taşımadan ‘ben depremzedeyim’ diyerek değil ‘misafir kart’ uygulaması ile yine ücretsiz yararlanabilmeleri gerektiğini söyledi. Ilıkan, “ABB hızlı bir adım atarak bu kardeşlerimiz için çözüm sağlamalı” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, başkente gelen depremzedelerin kent içi toplu taşımadan ‘ben depremzedeyim’ diyerek ücretsiz yararlanmalarının doğru bir yaklaşım olmadığına dikkat çekti ve ‘misafir kart’ uygulaması önerisinde bulundu.

ABB’nin hızlı bir adım atması gerektiğini vurgulayan Ilıkan şöyle konuştu:

HAKKIYLA EV SAHİPLİĞİ YAPMALIYIZ

“‘Yüzyılın felaketi’ olarak nitelenen bu deprem özellikle o bölgede yaşayan vatandaşlarımız için çok zorlu bir sürece sebep oldu. Depremin ilk gününden bu yana Ankara’nın 25 ilçe belediyesi ve ABB ekipleri deprem bölgesinde önemli çalışmalara imza attı. Birçok vatandaşımız hayatı boyunca hiç gitmediği şehirlere göç etmek zorunda kaldı. Ankara’ya da binlerce vatandaşımız gelmiş durumda. Şimdi bizim hakkıyla ev sahipliği yapmamız gerekiyor.

DİĞER ŞEHİRLERDE ÖRNEKLERİ VAR

Bu insanların öncelikli ihtiyacı barınma olmakla birlikte, devletimizin tüm kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve fedakâr hemşehrilerimizin gayretleriyle bu ihtiyaca cevap veriliyor. Ama bu insanların ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri, şehre adapte olabilmeleri, başkentte olmanın tüm imkânlarından faydalanabilmeleri için şehir içi ulaşımda da kolaylıklar sağlanması gerekmektedir. Bu anlamda bazı şehirlerimizde misafir kart uygulamasıyla depremzede vatandaşlarımızın toplu taşıma araçlarında ücretsiz ya da indirimli faydalanmaları sağlanmaya başlamıştır.

MİSAFİR KART DAHA DOĞRU OLUR

Başkent Ankara’nın da bu uygulamaya geçecek teknolojik imkânı ve personel gücü mevcut. Verdikleri birçok kaybın ardından caddelerini, sokaklarını bilmedikleri bu kente gelen insanları bir de ‘ben depremzedeyim’ demek zorunda bırakmaktansa, AFAD’a kayıtlı listelerden faydalanıp kendilerine belli bir süreliğine ücretsiz biniş için misafir kart vermek daha doğru olur. ABB Meclisi’nin şubat ayı ilk oturumunda deprem ile ilgili yapılacak yardım ve diğer çalışmalar için tüm parti gruplarının önergesiyle ABB Başkanı Mansur Yavaş’a yetki vermiştik. Bu doğrultuda ABB hızlı bir adım atarak bu kardeşlerimiz için çözüm sağlamalı.”

21 ŞUBAT 2023

DEPREMZEDE OLDUĞUNU BELİRTEN ÜCRETSİZ KULLANABİLİYOR

‘Deprem bölgesinden Ankara’ya gelen depremzedelerin kent içi toplu taşımadan nasıl yararlanacakları’ konusu sosyal medyada da gündeme gelmiş ve vatandaşlar belediyeden talepte bulunmuştu. ABB’nin Başkent 153 birimi verdiği yanıtta, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın talimatı ile depremzede vatandaşların depremzede olduğunu belirterek EGO otobüsleri, metro, teleferik ve Ankaray’dan ücretsiz yararlandırılması hususunda personellere gerekli bilgilendirmelerin yapıldığını belirtmişti. EGO Genel Müdürlüğü ise bir depremzede vatandaşın talebine yönelik yanıtta, “Ücretsiz ulaşım Ankarakart’ı verilmesi şu anda mümkün olmayıp gerekli görüşmeler yapılmaktadır” bilgisini vermişti.