Gündem
09 Şub 2023 10:36 Son Güncelleme: 09 Şub 2023 10:55

Depremin simgesi haline gelmişti...Baba-kızın eski bir fotoğrafı ortaya çıktı!

Binlerce kişinin hayatını kaybettiği depremde Mesut Hançer isimli bir baba enkaz altında hayatını kaybeden kızının elini tutarken görüntülenmişti. Depremin simgesi haline gelen fotoğraftan önce çekilmiş baba-kızın bir fotoğrafı daha ortaya çıktı.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de 7.7 büyüklüğünde, saat 13:14'te de Elbistan ilçesinde 7.6 şiddetinde iki büyük deprem Türkiye'nin 10 şehrinde büyük yıkıma neden oldu.

İlk deprem büyük yıkıma yol açarken, ilk depremde hasar almış binalar da ikinci depremde tamamen yıkıldı.

Deprem nedeniyle tüm Türkiye'de 7 gün süreyle milli yas ilan edildi. Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da 3 ay süreyle OHAL ilan edildi.

Arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ederken, enkaz altından çıkarılan her can umutları artırıp yüzleri güldürürken yürek yakan kareler de geliyor. Arama kurtarma çalışmaları devam ederken bir babanın çaresizliği AFP muhabirinin objektifine yansıdı.

Baba Mesut Hançer, depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ta yıkılan evlerinin enkazında ölen 15 yaşındaki kızı Irmak'ın elini bir an olsun bırakmadı.

Baba Mesut Hançer, kızının cenazesinin enkaz altından çıkarılmasını beklerken bir yandan da elini tuttu.

Deprem bölgesindeki arama kurtarma ekipleri, soğuk hava koşullarıyla ve artçı depremlerle mücadele ederek enkaz altındakileri kurtarmaya çalıştı.

 

Acılı babanın mutlu günlerde çeşme başında kızıyla çekilen bu fotoğrafı yürekleri burktu...