Depremdeki tahribat uydu görüntülerine yansıdı! Öncesi ve sonrası paylaşıldı…

7.7 ve 7.6'lık depremler 10 ilde büyük hasara neden olurken, yaşanan yıkım uydu görüntülerine yansıdı. ABD merkezli uzay teknolojileri şirketi Maxar'ın paylaştığı fotoğraflar, depremin meydana getirdiği hasarı gözler önüne serdi.

Depremdeki tahribat uydu görüntülerine yansıdı! Öncesi ve sonrası paylaşıldı… - Sayfa 1

Kahramanmaraş depremine ilişkin ilk uydu görüntüleri ABD merkezli uzay teknolojileri şirketi Maxar tarafından yayınlandı. Görüntüde Gaziantep'in ilçelerinde ciddi yıkım olduğu görülüyor. Yerleşim yerinin ana yollarının etrafındaki çok katlı binalar yıkılmış vaziyette. Ayrıca, yerleşim yerinin merkezinin dışındaki tek ve çift katlı olduğu anlaşılan yapılarda da çok ciddi hasar olduğu görüntüden anlaşılıyor.

İşte uydu görüntüleriyle deprem bölgelerinde yapıların öncesi ve sonrası...

126
Depremdeki tahribat uydu görüntülerine yansıdı! Öncesi ve sonrası paylaşıldı… - Sayfa 2

Gaziantep'in Islahiye ilçesinin deprem öncesi görüntüsü

Türkiye'nin 10 ilinde büyük yıkıma yol açan Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde meydana gelen iki depreme ilişkin ilk uydu görüntüleri yayınlandı.

226
Depremdeki tahribat uydu görüntülerine yansıdı! Öncesi ve sonrası paylaşıldı… - Sayfa 3

Gaziantep'in Islahiye ilçesinin deprem sonrası görüntüsü

Önemli kriz ve felaketlerin yaşandığı bölgelerden uydu görüntüsü yayınlayan Maxar şirketi, Kahramanmaraş depremine ilişkin ilk fotoğrafları paylaştı.

326
Depremdeki tahribat uydu görüntülerine yansıdı! Öncesi ve sonrası paylaşıldı… - Sayfa 4

Islahiye'de bir mahallenin deprem öncesi görüntüsü

Şirketin paylaştığı karşılaştırma amaçlı 4 Ekim 2022 ile 7 Şubat 2023 tarihli İslahiye'ye ait uydu görüntülerinde yerleşim yerindeki yıkım net olarak anlaşılıyor.

426