"Depremde 40 bin binanın çökeceği söyleniyor" Uzmanlar İstanbul için uyardı!

Prof. Dr. Derin Orhon, katıldığı canlı yayında İstanbul'da 40 bin binanın çökme riskiyle karşı karşıya olduğunu söyledi. Orhon, "Her enkaz başına 10 tane arama-kurtarma elemanı gerektiğini düşünürsek 400 bin elemandan bahsediliyor" ifadelerini kullandı. Naci Görür ise Marmara'da özellikle denizin içerisinde deprem beklediklerini dile getirdi.

"Depremde 40 bin binanın çökeceği söyleniyor" Uzmanlar İstanbul için uyardı! - Sayfa 1

Deprem konusu gündemdeki sıcaklığını koruyor. Türkiye, Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremin yaralarını sarmaya çalışıyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremlerde can kaybının 47 bin 932'ye yükseldiğini açıkladı.

116
"Depremde 40 bin binanın çökeceği söyleniyor" Uzmanlar İstanbul için uyardı! - Sayfa 2

Prof. Dr. Naci Görür ile Prof. Dr. Derin Orhon, tv100'de ekrana gelen "Sesimi Duyan Var Mı?" programında Candaş Tolga Işık'ın konuyla ilgili sorularını yanıtladı.

216
"Depremde 40 bin binanın çökeceği söyleniyor" Uzmanlar İstanbul için uyardı! - Sayfa 3

'İRİLİ UFAKLI DEPREMLER OLURSA SÜRPRİZ OLMAYACAK'
Kayseri’de fazla deprem görüyorsanız bu Kahramanmaraş depreminin sonucudur diyen Prof. Dr. Naci Görür, “Kahramanmaraş’ta ve Gaziantep’te büyük depremler oldu. Bu büyük depremler Türkiye’yi 7 metreye yakın bir şekilde güneye doğru hareket ettirdi

316
"Depremde 40 bin binanın çökeceği söyleniyor" Uzmanlar İstanbul için uyardı! - Sayfa 4

Hareket eden bizim Anadolu levhası. Hareket ettiği sınır ise Doğu Anadolu fayı. Böyle büyük bir hareket söz konusu olursa o levhanın içinde olan irili ufaklı fayların özellikle sınır faylara da herhangi bir şekilde enerji transfer etmek suretiyle oradaki stres alanında önemli değişikliklere neden olur.

416