Gündem
20 Şub 2023 12:51 Son Güncelleme: 20 Şub 2023 12:54

Deprem soruşturmasında iki denetçiye tutuklama

Depremlerden sonra yıkılan binalarla ilgili açılan soruşturmada müteahhitlerin ardından denetlemeler de mercek altına alındı. 28 kişinin yaşamını yitirdiği Bad-ı Saba Konutları’nın dosyasında imzası bulunan iki denetçi tutuklandı.

Depremlerden sonra açılan dava ve soruşturmalarda bir ilke imza atıldı. Kahramanmaraş merkezli, on iki kenti etkileyen depremlerle ilgili soruşturmalara yapı denetçileri ve kamu görevlileri de dahil edildi. Kahramanmaraş’ta tutuklanan 28 kişinin yaşamını yitirdiği Bad-ı Saba Konutları’nın dosyasında imzası bulunan iki denetçi tutuklandı.

Projelere onay veren kamu görevlilerinin sorumluluğu konusunda da uzmanlar tarafından hazırlanacak raporun beklendiği öğrenildi.

T24'ten Gökçer Tahincioğlu'nun haberine göre, depremin etkilediği kentlerde kurulan soruşturma bürolarının denetçi ve kamu görevlilerini de soruşturmalara dahil ettikleri öğrenildi.

Bu kapsamda Kahramanmaraş’ta ilk tutuklama da gerçekleşti. Bad-ı Saba konutlarının proje ve ruhsatında imzası bulunan iki denetçi için tutuklama kararı verildi.