Gündem
06 Şub 2023 09:53 Son Güncelleme: 06 Şub 2023 10:01

Deprem sonrası siyasilerden başsağlığı mesajları

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de 7.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin şiddeti Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Hatay ve birçok ili sarstı. Yaşanan yıkıcı depremin ardından siyasilerden de başsağlığı mesajı geldi.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,4 büyüklüğünde bir  deprem meydana geldi. 7,4 büyüklüğündeki deprem, 7 kilometre derinlikte oldu.  Depremin şiddeti Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Hatay  ve birçok ili sarstı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pazarcık'ta yaşanan 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun'u arayarak bilgi aldı. Yaşanan yıkıcı depremin ardından siyasilerden başsağlığı mesajı geldi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR

"Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve ülkemizin pek çok yerinde hissedilen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlgili tüm birimlerimiz AFAD koordinasyonunda teyakkuz halindedir. Depremden etkilenen bölgelere arama kurtarma ekiplerimiz ivedilikle sevk edilmiştir.

 

İçişleri ve Sağlık Bakanlığımız, AFAD, Valiliklerimiz ve diğer tüm kurumlarımız çalışmalarına hızla başlamıştır. Biz de yaşanan deprem sonrası başlatılan çalışmaları koordine ediyoruz. Yaşadığımız bu felaketi inşallah hep birlikte en kısa sürede ve en az hasarla atlatmayı temenni ediyor, çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

KEMAL KILIÇDAROĞLU: MİLLETİMİZİN YANINDAYIZ

"Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve birçok ilimizde hissedilen deprem nedeniyle tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu felaketi en az hasarla atlatmak için dua ediyoruz. Tüm gücümüzle milletimizin yanındayız."

 

MERAK AKŞENER: GEÇMİŞ OLSUN

"Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve çevre illerimizde de hissedilen deprem nedeniyle tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Enkaz altındaki vatandaşlarımıza bir an önce sağ salim ulaşılması için dua ediyorum. Rabbim milletimizi her türlü felaketten korusun…"

 

BAKAN MUŞ: AZİZ MİLLETİMİZE GEÇMİŞ OLSUN

"Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgemizde ve diğer bölgelerde birçok ilimizde hissedilen deprem sonrası devletimizin tüm kurumları ivedilikle çalışmalarını yürütmektedir. Aziz milletimize geçmiş olsun."

 

BAKAN KOCA: BÜYÜK ACI YAŞAMAMAYI TEMENNİ EDİYORUZ

"Kahramanmaraş Pazarcık’ta 7.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kahramanmaraş başta olmak üzere, birçok ilimizden göçük ihbarları aldık. Muhtemel yaralılara ulaşmaya çalışıyoruz. Ayrıntılı bilgileri paylaşacağız. Büyük bir acı yaşamamayı temenni ediyoruz."

Kahramanmaraş Pazarcık’ta 7.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kahramanmaraş başta olmak üzere, birçok ilimizden göçük ihbarları aldık. Muhtemel yaralılara ulaşmaya çalışıyoruz. Ayrıntılı bilgileri paylaşacağız. Büyük bir acı yaşamamayı temenni ediyoruz.


DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU: EN AZ HASARLA ATLATMAYI TEMENNİ EDİYORUZ

"Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve bir çok ilimizde hissedilen depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlgili tüm kurumlarımız tespit, arama ve kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Yaşanan bu felaketi en az hasarla atlatmayı temenni ediyoruz."

 

AHMET DAVUTOĞLU: MİLLETİMİZLE BERABERİZ

"Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor, kurtarılmayı bekleyenler için dua ediyoruz. Birlik, beraberlik ve dayanışma ile bu felaketten en az hasarla çıkmak için milletimizle beraberiz."

 

EKREM İMAMOĞLU: YARDIM TIRLARIMIZ HAREKET ETTİ

“AFAD ile koordine şekilde 2 arama kurtarma aracı ve 200 İtfaiye personelimiz, 1 yemek tırı, Hamidiye Su ve Halk Ekmek tırları deprem bölgesine hareket etti. Toplam 260 personelimiz uçakla bölgeye hareket ediyor. Ayrıca soba, battaniye gibi ihtiyaç malzemeleri de yola çıkmıştır.”