Gündem
11 Mar 2011 16:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:07

DEPREM SONRASI GELEN REKOR! JAPONLAR TWITTER'DA REKOR KIRDI!

Japonya dünyada internetin en hızlı olduğu ülke ve bir çok sitenin barındığı başlıca serverlar Tokyo, Kyoto ve Kobe'de bulunuyor.

Hem insanların web sitelerinden haberdar olma isteği, hem de fiziksel olarak elektrik kesintileri, yangınlar ve yıkımların sebebiyle Japonya’da yoğun bir internet yavaşlaması ve sitelere ulaşamama söz konusu.

Twitter kullanıcıları Japonya’daki deprem ve tsunamiyi anlatıyor Tweet-o-Meter’ın bilgisine göre Japonya’daki twitter kullanıcıları dakikada 1200 tweet göndererek an itibariyle dünyada en çok twit gönderen halk. Youtube kullanıcıları da yoğun bir şekilde Japonya’daki depremin etkisini Youtube’a yüklüyor.

Japonya’da gerçekleşen tarihin en büyük 5. depremi konvansiyonel medya gibi internet platformlarında da gündemi oluşturuyor. Msnbc, CNN ve BBC sitelerinde, haber, galeri, video gibi özellikler kullanılarak deprem internet kullanıcılarına aktarılıyor.

Deprem Japonya ekonomisini etkilerken, Japonya’nın IMKB’si Nikkei yüzde 5 düştü, Yen dolar karşısında yüzde 2 civarında değer kaybetti.

Yeni medya aleminde son günlerde öne çıkan bazı diğer gelişmeler şöyle:

- Google arama özelliklerini değiştiriyor. İngilizce Google’da aramak için herhangi bir harf yazdığınızda anlık arama sonuçları gelirken, arama sonuçlarından kullanıcılar beğenmedikleri siteleri çıkartabiliyorlar.

- LinkedIn sosyal haberlerin Wall Street Journal’ı olacağı öngörülüyor. Bazı kullanıcılarına haftanın en popüler internet haberlerini gönderen Linkedin’in bu hizmetinin adı Headlines. Linkedin ayrıca ilginç bir şekilde kontaklarınızın haritasını çıkartıyor.

- YouTube Orta Doğu ülkeleri için lokal sayfalarını açtı. Cezayir, Mısır, Ürdün, Fas, Suudi Arabistan, Tunus ve Yemen için özel sayfalarını açarken, 31 ülke için özel sayfası bulunan Youtube’ün Türkiye sayfası yok.

- Apple TV iOS 4.3 güncellemesiyle NBA ve MLB’nin videolarını üyelikle izlettirebiliyor.

- Huffington Post’u 315 milyon dolara satın alan America Online, çalışanlarının %20’sini işten çıkartacağını açıkladı.

- Yeni iPhone Foxconn’un Shenzen’deki fabrikasından basına sızdı. Arkasında XXGB yazan iPhone’da sabit diski 64GB’a çıkarken, diğer tüm özellikleri aynı gözüküyor.

- Firefox 4 Beta’dan çıkıp sürüm adayı (RC) versiyonunu sundu.

- Flipboard’un karşısına Zite gibi dişli bir rakip çıkmasından bir kaç gün sonra Flipboard yeni versiyonunu sunuyor. Yeni Flipboard’da facebook gruplarında, instagram fotoğraflarında da gezilebiliyor ve Wired.com ve Pictory yeni içerik ortakları.

- Apple resmi olarak iOS 4.3’ünü yayınladı. Apple TV, iPhone, iPod ve iPad kullanıcıları işletim sistemlerini güncelleyebilirler.

- Hewlett-Packard, 2010 itibariyle tüm PC’lerini Windows ve webOS işletim sistemiyle üretecek. HP PC’leri açarken iki işletim sisteminden birini seçebileceksiniz. HP, 2010 yılının Nisan ayında Palm’i 1,2 milyar dolara satın almış ve kullandıkları webOS işletim sistemine de sahip olmuştu.

www.ntvmsnbc.com / Onur Aydın