Deprem profesörü Şener Üşümezsoy'dan ezber bozan açıklama

İstanbul'un peşi sıra depremlerle sarsılması büyük İstanbul depremine ilişkin tartışmaları da beraberinde getirdi, bu tartışmalara ilişkin Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Şener Üşümezsoy; "İstanbul'da 7 büyüklüğünde bir deprem beklemiyoruz" dedi. İşte Üşümezsoy'un İstanbul'da beklenen depreme ilişkin yaptığı değerlendirmeler

Deprem profesörü Şener Üşümezsoy'dan ezber bozan açıklama - Sayfa 1

İstanbul'da peşi sıra meydana gelen 5.8 ve 4.3'lük depremler, büyük İstanbul depremi tartışmalarını da yeniden alevlendirdi. Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, bu tartışmalara ilişkin Sabah'a açıklamalarda bulundu.

17
Deprem profesörü Şener Üşümezsoy'dan ezber bozan açıklama - Sayfa 2

"8 ŞİDDETİNDE DEPREM BEKLEMİYORUZ"

Tek bir uzunlukta fay hattının olmadığını kaydeden Üşümezsoy, iddia edildiği gibi İstanbul'da gerçekleşen depremlerin, büyük depremin habercisi olmadığını net dille ifade etti. Birçok deprem uzmanının özeleştiri yapmadan yeniden açıklamalar yaptıklarını kaydeden Üşümezsoy, 8 şiddetinde bir depremin İstanbul'da beklenmediğini vurguladı.


27
Deprem profesörü Şener Üşümezsoy'dan ezber bozan açıklama - Sayfa 3

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Şener Üşümezsoyİstanbul'da meydana gelen depremlerle ilgili yapılan yorumların çoğunun asılsız olduğunu belirtti. Marmara'daki hatlarla ilgili bariz hataların yapıldığını söyleyen Prof. Üşümezsoy, sorumluluktan uzak açıklamaların halkı paniklettiğini de sözlerine ekledi.


37
Deprem profesörü Şener Üşümezsoy'dan ezber bozan açıklama - Sayfa 4

Deprem sonrası halkın gerilmesinin temel nedeninin bilimsellikten uzak açıklamalar olduğunu kaydeden Üşümezsoy, "1999 depreminden sonra '8.1 şiddetinde deprem olacak' dediler. Birçok deprem uzmanı halkı yanlış yönlendirdi. Bugün halen hiçbir özeleştiri yapmadan ekranlarda boy gösteriyorlar" ifadelerini kullandı.


47