Gündem
20 Şub 2023 09:33 Son Güncelleme: 20 Şub 2023 09:39

Deprem nedeniyle ilk istifa mı geldi? Lütfü Savaş'tan istifa açıklaması

Depremde yaşanan aksaklıklar nedeniyle Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın istifa ettiği sosyal medyada iddia edilmişti. Savaş, “Burayı ayağa kaldırmadan ne görevimizden ayrılırız ne de Hatay’ı terk ederiz.” açıklamasında bulundu.

6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinin en fazla zarar verdiği illerin başında Hatay geliyordu.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın hem partisi CHP'den hemde görevinden istifa ettiği iddia edilmişti. Savaş istifa iddialarını yalanladı.

Hatay'ın 40 asırlık Türk yurdu ve Türkiye Cumhuriyeti Devletine Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ve Tayfur Sökmen'in son emaneti olduğu dile getiren Başkan Savaş, ”Bu serhat şehrinde en son gidecek insan benim. Devletimizle, milletimizle, bütün belediyelerimizle, kuruluşlarımızla birlikte burayı ayağa kaldırmadan ne görevimizden ayrılırız ne de Hatay'ı terk ederiz. Hatay bizimdir bizim kalacak” ifadelerine yer verdi.

Savaş, "Sayın genel başkanımdan da yetkili kurullarımdan memnunum. El birliğiyle partimizin, sayın genel başkanımız başta olmak üzere bütün yetkili kurulları, milletvekilleri bizimle tek vücut oldu. Birlikte yaralarımızı sarıyoruz o nedenle onlarla da gurur duyuyorum. Hep birlikte Hatay'ı tekrar ayağı kaldıracağız" dedi.