Deprem bilimci Ahmet Ercan şaşırttı!

Geçtiğimiz cuma günü meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki İzmir depreminden sonra çarpıcı açıklamalarıyla gündem olan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Okan Bayülgen’in 'Nokta' programındaki sözleri ile bir kez daha dikkat çekti.

Deprem bilimci Ahmet Ercan şaşırttı! - Sayfa 1

Milliyet gazetesinden Ali Eyüboğlu'nun, "Ahmet Ercan Şaşırttı" başlıklı yazısı şöyle:

"İstanbul depremi için '2045 yılında olacak' diyen Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, önceki akşam TV100’de canlı yayınlanan Okan Bayülgen’in 'Nokta' programına konuktu.


14
Deprem bilimci Ahmet Ercan şaşırttı! - Sayfa 2

Bayülgen, 'Depreme dair hem güzel, hem dramatik bir görüntü vardı İzmir’den' diyerek anlatmaya başladı: Ofis o kadar sallanıyordu ki, sizleri dinleyen gençler paniklemeden masaların altına, o ‘yaşam üçgeni’ denen yere geçmeyi becerebildi. Sizler bunları anlatmasaydınız, onlar bunları yapamazdı.


24
Deprem bilimci Ahmet Ercan şaşırttı! - Sayfa 3

Ahmet Ercan, 'Aslında çok yanlış yapıyorlar' deyip, Bayülgen’i ters köşe yaptıktan sonra şunları söyledi:


34
Deprem bilimci Ahmet Ercan şaşırttı! - Sayfa 4

'Japonya’da son yapılan çalışmalara göre deprem sırasında masa altına girmek sakıncalı. Masanın kenarında olacaksın. Çünkü masa şey olduğu zaman altında eziliyorsun. En dar yerlere gireceksin. Mesela bugün Ayla bebek çıkarıldı 91 gün sonra, çocuğu kurtaran buzdolabı ya çamaşır makinasının yanına düşmüş olması. Çocuk 91 yıl sonra kurtuldu.'


44