Gündem
15 Ara 2023 07:12 Son Güncelleme: 15 Ara 2023 09:09

Denizli’de maden ocağında facia! Acı haber geldi…

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde bir krom madeninde meydana gelen göçükte bir mühendis ile 2 işçi enkaz altında kaldı. Yapılan arama kurtarma çalışmalarında bir mühendis ve bir işçinin cansız bedenine ulaşıldı, Göçük altında kalan işçi yaklaşık 4 saatlik çalışma sonucu kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

Olay, saat 23.00 sıralarında Acıpayam ilçesine bağlı Karaismailler Mahallesi Devekonağı mevkiinde faaliyet gösteren bir krom madeninde meydana geldi. Krom madeninde yürütülen çalışma sırasında henüz belirlenemeyen nedenle göçük oldu.

İlk belirlemelere göre maden Mühendisi Kadir Özer ile işçilerden Rıfat Salman ve Mustafa Karahan göçük altında kaldı. Diğer işçiler kendi imkanları arkadaşlarını kurtarmak için çalışma başlatılırken, 112 Acil Çağrı Merkezine haber verildi.

İhbar üzerine bölgeye sağlık, jandarma, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Ekiplerin sürdürdüğü arama kurtarma çalışması sırasında mühendis Özer ile işçilerden Salman'ın cansız bedenine ulaşıldı.

Cenazeler hastane morguna götürülürken, göçük altında bulunan Mustafa Karahan için arama kurtarma çalışmaları başarıya ulaştı. Karahan yaklaşık 4 saatlik çalışma sonucu kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

 

ADLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise ölen işçilerden "Hayatını kaybeden vatandaşlarımız" diye bahsettiği açıklamada, göçükle ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi:

“Denizli Acıpayam ilçemizde meydana gelen maden ocağındaki göçükle ilgili adli soruşturma başlatılmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet; ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.”