Denizbank vurgununda yeni ses kayıtları ortaya çıktı! ‘Abi silah zoruyla mı yaptırıyorlar’

Denizbank vurgununda futbol camiası başta olmak üzere birçok ismi dolandırdığı iddiasıyla yargılanan Seçil Erzan'ın dava dosyasına, banka görevlilerine ait ses kayıtları da girdi.

Denizbank vurgununda yeni ses kayıtları ortaya çıktı! ‘Abi silah zoruyla mı yaptırıyorlar’ - Sayfa 1

Denizbank fon vurgunu davasında olayı soruşturan bankanın teftiş kurulu çalışanı ile Florya şube personeli arasında geçen konuşmanın ses kayıtları, dava dosyasına girdi. İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava dosyasında, müşteki Bülent Çeviker'in 13 Şubat'ta bankanın Florya şubesinden nakit 2 milyon 200 bin dolar çekmesine ilişkin işlemi gerçekleştiren 'O.' isimli banka personeli ile kendisini "banka teftiş kurulundan P." ismiyle tanıtan kişi arasında geçen konuşmalar yer aldı.

110
Denizbank vurgununda yeni ses kayıtları ortaya çıktı! ‘Abi silah zoruyla mı yaptırıyorlar’ - Sayfa 2

Söz konusu konuşmalarda, P. isimli kişinin "Florya şube müşterisi Bülent Çeviker 13 Şubat'ta 2 milyon 200 bin dolar nakit çekim işlemi yapmak istemiş, siz o işlemle ilgilenmişsiniz. Bu çekimin sebebini size ne olarak açıkladı? Detayları hatırlıyor musunuz?" sorusu üzerine, banka personelinin müşteki Çeviker'in şubede vadeli ve kur korumalı mevduat hesabı ile Eurobond'ları olduğunu ve tüm hesaplarını bozmak istediğini kendisine ilettiğini aktardı.

210
Denizbank vurgununda yeni ses kayıtları ortaya çıktı! ‘Abi silah zoruyla mı yaptırıyorlar’ - Sayfa 3

"92 GÜN İÇİN BAĞLADIĞI PARAYI 91. GÜN ALMASINI İLGİNÇ BULDUM"

Müştekinin parasını 92 günlük bağladığını ancak 91. günde bozduğunu ve bu durumu ilginç bulduğunu anlatan banka personeli O, parasını bir gün daha bekletmesi durumunda ana parasını döviz olarak alacağını ancak tarihinden önce kur korumalı mevduat hesabını kırdığı için faiz kaybettiğini ve ciddi zarar ettiğini Çeviker'e söylediğini ifade etti. Çeviker'in parayı çekim sebebini İstinye'de kirada oturduğu evi satın almak olarak belirttiğini aktaran banka personeli, "Ben 'Yüksek para nakit alıp getir götür uğraşmayın, direkt hesaba atarız' dedim. 'Yok ben nakit olarak istiyorum' dedi. Hatta eşinin de hesabı vardı Florya şubede, özel bankacılıkta değil ama. Eşinin de Eurobond ve vadeli mevduatlarını bozduk o da nakit çekti diye biliyorum. Nakit çekim talimatını eşine yazacaktı. Eşi teslim alacaktı şubeden." ifadelerini kullandı.

310
Denizbank vurgununda yeni ses kayıtları ortaya çıktı! ‘Abi silah zoruyla mı yaptırıyorlar’ - Sayfa 4

Banka personeli O. daha önce başka müşterisinin dolandırılması üzerine kendisinin bu durumdan şüphelendiğini belirterek, Çeviker'i defalarca aradığını, Florya şube müdürüne de bilgi verdiğini belirterek, müştekiye açık ifadelerle baskı altındaysa kendisine bir işaret göndermesini talep ettiğini söyledi.

410