Medya
24 Mayıs 2021 08:32 Son Güncelleme: 24 Mayıs 2021 08:37

Deniz Zeyrek, Soylu'nun o sözlerine dikkat çekti: Bir an önce soruşturma başlatılmalı

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in açıklamaları sonrası bir an önce soruşturma başlatılması gerektiğini söyledi.

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek bugünkü yazısında, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in açıklamaları sonrası bir an önce soruşturma başlatılması gerektiğini söyledi.

Zeyrek'in konuyla ilgili bugünkü yazısı şöyle:

"Sedat Peker'in ifşaatları sürüyor. Bütün iddiaları önemli ve detaylıca araştırılmalı. Kendisinin içinde bulunduğu, “suç ikrarı” olan bölümlerle başlanabilir.

– Mesela Peker, siyasetçi Feyzi İşbaşaran'a karakolda saldırı suçunun, bir AK Parti'li milletvekilinin isteği üzerine kendi adamınca işlendiğini açıkladı. İlgili savcı, soruşturmaya “azmettirici” olarak o milletvekilini derhal dahil etmelidir.

– Mesela, Peker Hürriyet Gazetesi'nin basılması eylemine de bir AK Parti milletvekilinin ricasıyla destek verdiklerini duyurdu. İlgili soruşturmayı yürüten savcının o milletvekilini “azmettirici” olarak soruşturmaya dahil etmesi gerekmez mi?

Bir de Peker'in açıklamalarının yan etkileri var. Orada da soruşturulacak somut olaylar var.

– Birincisi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Peker'den ayda 10 bin dolar alan bir milletvekilinden söz etmesiydi. Belli ki ortada bu paranın ödendiğine dair bir delil var. Soylu o ismi açıklamadı. Savcılar, TBMM üyelerinin tamamını zan altında bırakan bu ciddi iddiayı bir an dahi geçirmeden araştırmalı, o milletvekilini tespit etmeli ve yargılanması için TBMM'ye fezleke göndermelidir.

– İkincisi, Soylu'nun “Köfteci Yusuf'a çökeceklerdi” açıklamasıydı. Saygı (Öztürk) Ağabey, dün olayın detaylarını yazdı. Ucuza kapatmak için Köfteci Yusuf'a baskı yapılmış, “isteklerimizi yapmazsan ‘domuz eti kullanıyor' haberini yayar seni batırırız” diye tehdit edilmiş. Bu bilgi üzerinden ben de savcılara bir ipucu vereyim: Kasım 2019'da Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yayınladığı “hileli, taklit ve tağşiş” listesine bakın. Sattığı bir zeytinyağı nedeniyle Köfteci Yusuf da o listeye girmiş. Ancak, o listeden sonra “Bakanlık Domuz Eti kullanan firmaları açıkladı, listede Köfteci Yusuf da var” içeriğiyle Bursa ve Kocaeli civarındaki yerel basında ve internet sitelerinde yüzlerce haber yayınlanmış. Savcılar o haberlerin yayınlandığı sitelere bir göz atarsa, organizasyon hakkında fikir sahibi olabilir."

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN