Medya
28 Nis 2021 08:05 Son Güncelleme: 28 Nis 2021 08:28

Deniz Zeyrek: Salgında Dördüncü Murat fırsatçılığı yapılıyor

Sözcü Gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, Türkiye’de 17 günlük tam kapanma süresi boyunca alkollü içki satışının yasak olacağı iddialarına değindi. Durumu "Salgında Dördüncü Murat fırsatçılığı" olarak yorumlayan Zeyrek, alkol satışının yasaklanmasının salgınla mücadeleye herhangi bir katkısının olmayacağına dikkati çekti.

"İnsanların marketten alkol satın alıp evde içmesini yasaklamanın salgınla mücadeleye nasıl bir katkısı olabilir?" diye soran Deniz Zeyrek, söz konusu kısıtlamanın yaşam tarzına bir müdahale olduğunu öne sürdü.

Deniz Zeyrek’in bugünkü köşe yazısının ilgili kısmı şöyle:

Tam kapanma genelgesinde alkol yasağı yok ama İçişleri Bakanlığı yetkilileri, “uygulamada var mı” diye soran gazetecilere “evet var” yanıtını veriyordu. Eğer Ramazan boyunca böyle bir yasak uygulanırsa bu tam bir “salgında Dördüncü Murat fırsatçılığı” olacak.

Sigaradan nefret eden, alkole mesafeli Yeşilaycı bir vatandaş olarak soruyorum: Hadi Ramazan'da lokantaların kapalı olmasını salgınla mücadele açısından mantıklı bir uygulama olarak kabul ettik. Peki insanların marketten alkol satın alıp evde içmesini yasaklamanın salgınla mücadeleye nasıl bir katkısı olabilir?

Bin kişilik cenaze törenleri yapıp milli bayramlarda törenleri yasaklamanız ne kadar absürtse açık marketlerde alkol satışını yasaklamanız da o kadar saçmadır.

Amacınız salgınla mücadele değil de insanların yaşam tarzını dizayn etmekse başka!

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN