Medya
17 Nis 2021 10:37 Son Güncelleme: 17 Nis 2021 10:44

Deniz Zeyrek o ayrıntıya dikkat çekti! "Erdoğan'ın yer sofrasındaki iftarına" tepki!

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, Erdoğan'ın misafir olduğu iftarla ilgili ilginç bir noktaya değindi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, ramazanın ikinci iftarında Ankara'nın Mamak ilçesinde oturan bir ailenin misafiri oldu.

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, Erdoğan'ın misafir olduğu iftarla ilgili ilginç bir noktaya değindi. 

Zeyrek, "Cumhurbaşkanı'yla aynı salona giren insanlardan korona testi isteyen Cumhurbaşkanlığı yetkilileri, Erdoğan çiftinin çat kapı bir gecekonduya gidip, maskesiz yemek yemesine müsaade eder miydi?" diye sordu. 

Zeyrek'in bugünkü "Çat kapı mı dediniz?" başlıklı yazısı şöyle:

"Siyasetçilerin ramazan klişesidir: Yoksul bir aile bulunur, yer sofrası kurulur ve iftar açılır. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da bu ramazan açılışı yaptı. Ankara Mamak'ta bir eve misafir oldu ve yer sofrasında orucunu açtı.

Dünkü bazı gazete ve televizyonlarda bu ziyaretle ilgili “çat kapı geldi”, “kapıda görünce şaşırdık” gibi bazı açıklamalar okuyunca ben de çok şaşırdım. Resmen aklımızla alay etmişler. Hadi o üç ayrı siniyi falan bir kenara bırakıyorum.

Son altı ayda Cumhurbaşkanı'nın katıldığı iki törene davet edilmiştim. Katılabilmem için Cumhurbaşkanlığı'nda bulunan sağlık merkezinde korona testi yaptırmam istendi. Yakın diye “TBMM Hastanesi'nde yaptırsam olmaz mı” diye sordum. “Hayır” dediler.

Sizce Cumhurbaşkanı'yla aynı salona giren insanlardan korona testi isteyen Cumhurbaşkanlığı yetkilileri, Erdoğan çiftinin çat kapı bir gecekonduya gidip, çocuklu bir aileyle (çocukların taşıyıcılığı açısından özellikle belirttim) maskesiz yemek yemesine müsaade eder miydi? Ben sanmıyorum ama ettiyseler de Cumhurbaşkanı'nın sağlığını riske atarak görevlerini ihmal etmişlerdir. Bu kadar net!"