Gündem
10 Mayıs 2013 23:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:10

DENİZ ÜLKE ARIBOĞAN: HÜKÜMETİ ELEŞTİREMEYENLER AKİLLERE VURUYOR!

Akil İnsanlar Heyeti Marmara Bölgesi Başkanı Deniz Ülke Arıboğan, Söz Sende'de Balçiçek İlter'in sorularını yanıtladı.

Sürece ilişkin gelişmeleri değerlendirirken sembolik tavırların çok önemli olduğunun altını çizen Arıboğan, eleştiriler içinse şöyle konuştu: İnsanlar defans yapmak istiyor ama kudretleri yetmiyor. Hükümeti eleştiremeyenler de akillere vuruyor.
 
İşte Deniz Ülke Arıboğan'ın o açıklamaları....

HÜKÜMETİ ELEŞTİREMEYENLER AKİLLERE VURUYOR

AK Parti'nin seçim sandığından düşme ihtimali yok gibi görünüyor. Bu bir kesimde çaresizlik yaratıyor. Sandıkta yenemiyorsunuz, yenecek gibi de görünmüyorsunuz, kendinizi mağdur hissediyorsunuz ama demokratik bir yolla çıkış bulamıyorsunuz. Kendini ifade edememenin getirdiği bir agresiflik oluşuyor. İnsanlar defans yapmak istiyor ama kudretleri yetmiyor. Hükümeti eleştiremeyenler de akillere vuruyor.
 
CHP KENDİNİ İFADE EDEMİYOR, HER ŞEKİLDE KAYBEDECEK

Arıboğan, CHP ve MHP'nin tavrını da şu sözlerle değerlendirdi: Bahçeli'nin bazı sözleri normal şartlarda hakaret suçuna giriyor. Kılıçdaroğlu da “aklını kiraya veren adamlar” gibi bir laf söyledi. Bir siyasi parti liderinin muhatabı siyasi parti olmalı. Onlara bunu yakıştıramıyorum ama siyasi bir strateji olarak söylediklerini makul buluyorum. Bu süreç başarılı olursa AKP, olmazsa MHP kazanacak, CHP kendini ifade edemediği için için her şekilde kaybedecek.

MESELE KIYAMETLERİN ÖNÜNE GEÇMEK
Ünlü akademisyen, Genç Siviller'in hazırladığı ve gün boyu sosyal medyada konuşulan video hakkında da “İşte insan hikayeleri böyle bir şey, insanı insana dönüştürüyor. Zaten konuyu siyaset mecrasından çıkardığınızda ve insana dokunan bir şekilde değerlendirmeye başladığınızda bambaşka bir durum oluyor. İntikam alarak yeni kıyametler yaratmak çözüm değil, temel mesele kıyametlerin önüne geçmek.” dedi.

 “ALEVDE YANAN BİZDİK” DEDİ, ÇOK ÜZÜLDÜM
Arıboğan, şehir dernekleri federasyonlarıyla yaptıkları toplantıda yaşadıklarını da şöyle anlattı: Diyarbakır Şehir Federasyonu Başkanı “Bu çatışmada 40 bin kişi hayatını kaybetti. Bunun beş bini şehit. Bunların dışında kalan 35 bin kişi Kürt. Kalanların yarısı korucu, onlar da Kürt. Şehit olan polis ve askerin yarısı da Kürt. Niye bizim bu kadar barışssever olduğumuzu zannediyorsunuz? Çünkü alevde yanan bizdik. Siz izliyordunuz.” dedi. Bunları duymak elbette çok üzücü.