Gündem
03 Mar 2013 00:35 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:03

DENİZ SEKİ'NİN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Deniz Seki hakkında bugün internet sitelerinde çıkan haberle ilgili Seki'nin avukatın açıklama geldi.

Deniz Seki hakkında bugün bazı internet sitelerinde haberlerde adeta mahkumiyet kararının yargıtaydan geçerek kesinleşmiş olduğu, son karar olduğu şeklinde gerçekdışı, kişilik haklarını ve hukuki menfaatlerini zedeleyici manipülatif haberlere yerverilmiştir.
 
Öncelikle ifade edelim ki anılan haber yeni bir haber değildir. Deniz Seki hakkında kesinleşmiş bir karar yoktur ve Anayasal ve yasal tüm ilkelere göre masumdur. Kesinleşmiş bir mahkeme kararı verilinceye kadar hiç kimse için mahkum olmuş değildir. Manipülatif haberlere dayanak olarak gösterilen, Yargıtay savcısının görüşüdür. Savcılık ile mahkeme farklı iki makamdır, savcılar mahkeme değildir ve görüşleri de mahkemeleri asla bağlamaz. Savcılık görüşünün mahkeme görüşü olarak yansıtılması en hafif ifadeyle bilgi eksikliğidir. Unutulmamalıdır ki İstanbul Cumhuriyet Savcılığı da Deniz Seki hakkında verilen ilk kararın onun lehine bozulması için temyiz yoluna başvurmuştur. Yani İstanbul 9.Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği henüz kesinleşmemiş olan kararı duruşma savcısını bile hukuken ikna etmemiş ve savcılıkça Deniz Seki’nin lehine kararın bozulması için Yargıtaya temyiz yoluna başvurmuştur.
 
Deniz Seki hakkında kesinleşmiş bir mahkumiyet kararı yoktur. Onu mahkum olmuş gibi gösteren tüm haber ve yayınlar hukuksuzdur, manipülatiftir ve iftiradır. Müvekkilim çalışma hayatına devam etmektedir.
 
Kamuoyunun bilgilerine saygı ile arzederiz.
 
Av. Naim Karakaya
Deniz Seki Vekili