Magazin
30 Haz 2016 10:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:21

Deniz Seki ikinci kitabını yazacak

Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'nde hükümlü bulunan Deniz Seki, “Denizin Dibi” adlı ilk kitabından sonra ikinci kitabını yazmaya başladı.

Uyuşturucu ticareti yapmak suçundan Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde hükümlü olarak bulunan şarkıcı Deniz Seki, cezaevine girerken ve orada yaşadıklarını kaleme aldığı “Deniz’in Dibi” kitabından sonra ikinci kitabını kaleme almak için çalışmalara başladı.

İkinci kitabı için İnkilap Yayınevi yetkilileriyle, avukatı ve menajeri Özgür Aras aracılığıyla anlaşma sağlayan şarkıcının henüz ne yazacağını netleştirmediği kitap, önümüzdeki yıl piyasaya çıkacak.

Deniz Seki, cezaevinde kaleme aldığı ilk kitabı “Denizin Dibi”nde, eşini öldürdükten sonra cezaevine giren, tutuklu bulunduğu sırada cinsiyet değiştirerek erkek cezaevinden Seki'nin bulunduğu cezaevine sevk edilen bir mahkumun hikayesine yer vermişti.

"BENİM HİKAYEMİ ANLATIYOR"

Seki ile bir dönem aynı cezaevinde kalan kadın mahkum D.Ç, şarkıcı hakkında suç duyurusunda bulunmuş, Seki’nin kitabının 106. sayfasında isim vermeyerek kendi hikayesini anlattığını öne sürmüştü. D.Ç’nin “özel hayatın gizliliğini ihlal” ve “hakaret” suçlarını işlediği iddiasıyla suçladığı Seki hakkında takipsizlik kararı verildi.

AD VE HAKARET YOK

Takipsizlik kararında, kitabın şikayete konu edilen bölümünde şikayetçinin adının geçmediği, hakaret içeren ifadeler bulunmadığı, ayrıca şikayete konu edilen bölümün kitabın yeni baskısından çıkarıldığı belirtilerek, “Özel hayatın gizliliğinin ihlal suçunun işlendiğine dair kesin, inandırıcı, şüpheden uzak ve kamu davası açmaya yeterli delil bulunmadığı” ifade edildi.