Röportaj
02 Tem 2011 16:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:31

DENİZ SEKİ BANA GELSİN! OPERA DA SÖYLERİM ROCK DA!

2003'te katıldığı Pop Star yarışmasında farklı sesi ve üslubuyla bir anda meşhur olan Bayhan Gürhan ilk mesleğine geri döndü mutfağa girdi.

Ortaköy’deki Bayhan Çiğköftecisi’ndeyim. İlk baktığım, her yer pırıl pırıl... Köftelerin tadı da gayet güzel. Bayhan beyaz kasketi ve kırmızı beyaz önlüğüyle yeni bir imaj yakalamış ama sevimli de olmuş hani. Bir yandan çiğköfte yiyoruz, bir yandan konuşuyoruz. Neden olmadı?

■ Nereden geldi aklınıza çiğköfteci açmak?
Popstar’a katılmadan önce aşçıydım. Piyasada çok çiğköfteci var biliyorum. Önce küçük bir yerde denedim. Emin olunca biriktirdiğim parayla burayı açtım. Aslında albüm hayalimi gerçekleştirmek için bu işe girdim.
■ Neyle geçindiniz onca zaman?
Mekânlarda şarkı söyleyerek para kazandım. Ama bir süre sonra deforme olduğumu hissettim. O sanat değil ki!
■ İki günde ünlü oldunuz. Yıllar önce amca oğlunu yanlışlıkla vurmanız, cezasını çekmenize rağmen yüzünüze vuruldu. Sonunda şöhret de bitti. Pişman mısınız yarışmaya katıldığınız için?
Pişman değilim, bir rüyaydı benim için. Sonrasında "Keşke yapsaydım" dediğim şeyler oldu. Ali Taran piyasaya çıkacak bir üründe beni kullanacaktı. Ercan Saatçi "Sözleşmesi bende" demiş. 12 yıllık tek taraflı bir sözleşme sunmuştu, kabul etmedim. O reklam da gitti böyle olunca. O sözleşmeyi kabul etmediğim için değil ama Ali Taran’la çalışmadığıma pişmanım. Tavır aldılar kabul etmeyince. Mustafa Altıoklar’ı da onlardan biri sanıp film teklifini reddettim. Ne benden doydular ne beni doyurdular.

DAĞLARDA GEZDİM
■ Sonra?
Gücüm tükendi ve İstanbul’u terk ettim. Beni kimsenin tanımayacağı yerlere gittim. Tanıdıkları zaman yer değiştirdim. Şöhret olmak istemiyordum artık. Adıyaman, Gaziantep, Adana’da dağ eteklerinde gezdim, yatırlarda kaldım. Aslında tam Survivor’a uygun adamım. Üstüme yarışmacı tanımam. Şehirde aç kalırım ama tabiatta kalmam.
■ Ne yediniz, içtiniz?
Ne bulduysam. Bir çobanla tanıştım. "Çırağın olayım, sadece yemek ver" dedim, kabul etti. Bir gün "Telefonuma bakayım" dedim. Daha açar açmaz yapımcı Muzaffer Kılıç aradı. Bana inananlardan biriydi. O kadar ısrar etti ki 60 günde stüdyoya girdim. 2008’de çıktı albüm. Bir klip yapabildim, o da bir ay yayınlandı. Konser yok, tanıtım yok, nasıl olacak? Gemi limana varamadı neticede. Kim yanlıştı bir önemi yok artık. İstediğim şeyi yapamadım. Her şey çok dengesiz gelişti. Tecrübesizdim, ne yapsam başaramadım, fırsatları değerlendiremedim. Asi oldum, fazla gururlu davrandım.

"KÖFTE YOĞURURKEN DOĞAÇLAMA MELODİ ÇIKIYOR"
■ Peki esnaflığa uyum sağladınız mı? Komşularınızla aranız nasıl mesela?
Çok iyi. Bazen şarkı söylüyorum onlara. Geçenlerde Che Guevara’yı, Yeşil Ördek’i söyledik. Köfte yoğururken de doğaçlama melodiler çıkıyor. Sonradan besteye dönüşenler oluyor.

"DENİZ SEKİ BANA GELSİN"
■ Deniz Seki sizinle çok uğraştı, hapse girmenizle alakalı "Katilden star olmaz" dedi. Sonra o da hapse girdi. "Oh canıma değsin" dediniz mi?
"Oh canıma değsin" demedim ama bir sanatçı o noktaya düşmemeli. Herkes ektiğini biçer. Ama düşene vurmam, kadını ezmek olmaz bizde. Yarışmadan sonra popülaritesini çok iyi değerlendirdi, parasıyla hava attı, lüks villasını gösterdi. Benim zoruma gitti bu. Yarışmadaki insanların çoğu zor şartlarda yaşıyordu. Onun bu durumunu kullanabilirdim. Psikolojik problemleri var hâlâ, tedavi edilmeli. Yardımcı olabilirim ona. Hayatın gerçeklerini anlatırım.


"OPERADA SÖYLERİM ROCK DA"
■ Depresyona girdiniz mi, birden ünlü olup yok olunca?
Taş olsa çatlar. "Bayhan albüm nerede" diyorlar, "Hazırlık aşaması" diyorum. İkinci klip? "Param yok yapamıyoruz" mu diyeyim?
■ Sevgilileriniz oldu mu ünlü olduktan sonra?
Oldu tabii. Onlar hep âşık oldu, kıskandılar. Sürekli "Başka kadınla mısın?" gibi sorular. Ben kimseyi aldatmam ki! Şimdi yalnızım.
■ Geçenlerde Özlem Tekin’le söylediğiniz şarkı beğenildi.
Rock seviyorum. Şarkıyı 2 gün önce duymuştum, bir prova yaptık ama kulağım iyidir.
■ Duman son albümünde sizden esinlenmiş doğru mu?
2004’ten beri benden esinlenmeyen kalmadı. Kendimden başka herkese yaradım. Ayrıca Duman’lar benim arkadaşım, çok başarılı buluyorum onları. Sınırım yok benim, opera da söylerim.

Nazenin Tokuşoğlu/ Habertürk