Medya
07 Mayıs 2021 07:22 Son Güncelleme: 07 Mayıs 2021 07:26

Deniz Gezmiş, Kenan Evren'in evinde nasıl saklandı?

Türkiye'de 68 kuşağının önderlerinden Deniz Gezmiş, idam edilişinin 49. yıldönümünde anılıyor. 1971’de başlayan THKO-1 Davası’nda yargılanan Deniz Gezmiş'in ölüm yıl dönümünde hayatına dair çok çarpıcı bir detay ortaya çıktı.

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Deniz Gezmiş'in Kenan Evren'e ait evde nasıl saklandığı konusunu köşesine taşıdı.

Söz konusu olayı Kenan Evren'in anılarından yola çıkarak aktaran Selvi, "Ben de Deniz Gezmiş işini Kenan Evren’in anılarını okurken öğrendim. Zaten Kenan Evren de Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının kendi evinde saklandığından sonradan haberdar olmuş." dedi. Selvi, yıllar önce yaşanan tirajiomik olayı şöyle anlatıyor:

"O sırada Kenan Evren, Trabzon’da 11. Kolordu Komutanlığı yapıyor. Konya’da 2. Ordu Komutanlığı’nda Kurmay Başkanlığı yaparken, Ankara’daki evini askerliğini asteğmen olarak yapıp terhis olan bir doktora kiraya veriyor. Ancak doktorun karısının Deniz Gezmişlerin arkadaşı olduğunu bilmiyor. Kocası nöbetteyken Deniz Gezmişleri evinde sakladığını sonradan öğreniyor. Haberi gazetede okuduktan sonra atlayıp Ankara’ya geliyor. Evi açtırıyor. “Ev berbat olmuştu ama bir odada kilitli olan eşyalarımıza dokunulmamıştı” diyor."

Kenan Evren'de o olayı şöyle anlatmıştı:

"Bir aralık gazetelerde Ankara Tandoğan meydanındaki bir evde, Deniz Gezmiş denen teröristin misafir edildiğinin anlaşıldığı, evin mühürlendiği ve evdeki kiracı karı kocanın gözaltına alındığı haberini okudum. Gazetedeki adres ve basılan resim, bizim evin adresiydi."

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN